Zoektocht naar Jubileumhengsten van start

Geplaatst door on 16 augustus 2012

Deze week is de 1e bezichtiging begonnen voor de hengsten die naar de Trakehner Hengstenkeuring worden verwezen. In Duitsland wordt die eerste bezichtiging op diverse plekken in Duitsland gedaan. Zo hoeven de jonge hengsten niet heel ver te reizen en heeft iedereen een goede kans hun hengst optimaal voor te stellen. Er worden uit alle aangeboden hengsten een groep van tussen de 40 en 60 hengsten uitverkoren om door te mogen naar de tweede bezichtiging en dus naar de Hengstmarkt in Neumünster in Oktober. Dit jaar gaat die Hengstmarkt voor de 50ste keer gehouden worden en dus vieren we ook hier een jubileum! De collectie jonge dieren van dit jaar mogen zich al een beetje Jubileumhengsten noemen.

Er zijn verschillende hengsten met een Nederlandse achtergrond of Nederlandse eigenaar.  Er zijn zonen van EH.Gribaldi aangemeld, zonen van Goldschmidt, Artistic Rock, Easy Game en van Kasparow. De commissie bestaande uit  Lars Gehrmann, Giselle Gunia en Dr. Hans-Peter Karp worden in de diverse Zuchtbezirken bijgestaan door de plaatselijke vertegenwoordigers. De commissie zal het Rheinland, waar Nederland ondervalt, aandoen op maandag 20 augustus. Ze zullen om 13.00 uur op de Domselshof (in Kerken) zijn om de collectie te bekijken. Op 23 augustus is de 1e bezichtigingsreis weer achter de rug en krijgen we inzicht welke paarden we terug gaan zien op de jubileum Hengstmarkt van 18 t/m 21 Oktober.  Hiernaast op het PDF logo kunt u de lijst met aangemelde hengsten inzien. Er is ook een lijst met bijschrijvingen die kunt u downloaden door deze link te gebruiken. Ook het reisplan is hier na te lezen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!