De nog niet officiële lijst voor de 50ste Trakehner Hengstmarkt

Geplaatst door on 24 augustus 2012

Gisteren is de 1e bezichtigingsreis voor de Hengstenkeuring van dit jaar afgerond. Ruim 10 dagen heeft de commissie overal in Duitsland adressen aangedaan om naar de jonge hengsten geboren in 2010 te kijken en daar de beste uit te kiezen. Zij zijn doorverwezen naar de Hengstmarkt in Neumünster. De Hengstmarkt (want zo heet de Hengstenkeuring) wordt dit jaar voor de 50ste keer georganiseerd, een jubileum uitvoering dus. Van donderdag 18 oktober zijn Trakehner liefhebbers van over de hele wereld aanwezig om 4 dagen te genieten en te kijken naar het nieuwe DNA materiaal wat ze kunnen gaan inzetten voor hun fokkerij.

De commissie heeft tijdens de 1e bezichtigingsreis 40 hengsten direct aangewezen voor Neumünster daarnaast is er een reservelijst van 23 dieren. Een aantal van die paarden op de reservelijst zijn aangewezen voor de voorjaarskeuring, andere kunnen alsnog opgeroepen worden. Het Verband heeft nog geen officiële lijst gepubliceerd maar natuurlijk is er wel van alles bekend gemaakt wat we via internet hebben kunnen vernemen. De lijst van al aangewezen hengsten die u hier kunt downloaden kan dus nog veranderen, tenslotte moeten de röntgenbeelden nog gepresenteerd worden, maar geeft toch al een idee wat ons te wachten staat deze herfst.

3 Nederlandse paarden vinden we op de lijst. Toon van Osch heeft twee van zijn fokproducten door naar Neumünster. Het gaat om een bruine Goldschmidt zoon uit zijn Schwadroneur merrie Kaprice, en om een Singolo zoon uit de moeder van Goldschmidt, Goldstück. We kunnen u nog niet de namen geven van deze hengsten want die moeten ze nog krijgen. Verder is er ook een Artistic Rock zoon uit de Fahnenträger II dochter, Habsburg aangewezen, gefokt door Peter Smeets, hij is aangemeld als zwarte maar met zijn voorouders kan hij wel eens schimmel worden? Ook van hem hebben we nog geen naam.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!