Trakehner Finalisten

Geplaatst door on 31 augustus 2012

De eerste klassen van het Bundeschampionat in Warendorf  liggen al weer achter ons. In diverse disciplines hebben al verschillende Trakehners een finaleplaats behaald.

Bij de 6 jarigen dressuurpaarden wist Dorothee Schneider met de Lehndorff’s zoon Amadelio de jury te overtuigen. Met een mooie derde plaats en een gemiddeld cijfer van 8.2 zien we hen terug in de finale.

In de Eventing vinden we ook een 6 jarige terug in de finale: vosruin Maybach (v: Zigeunerheld xx) hij haalde samen met zijn ruiter/ opleider Louise Swennson een 8.8 en daarmee een tweede plaats. Ook zij mogen de finale rijden. Saviola (v: Grafenstolz) een andere 6 jarige heeft in de kleine finale een mooie 8.6 waardoor ze met een omweg ook de finale hebben gehaald.

Dieter Lauterbach rijdt niet op zijn paard maar stuurt hem vanaf de wagen. De 4 jarige Graf Ibiskus (v: Hibiskus) haalde onder zijn leiding in de aanlegtest voor 4 jarige aangespannen paarden een startbrevet voor de later te verrijden finale.

Niet alleen in Warendorf worden er finales gereden. In Denemarken vond onlangs in Broholm het  Trakehner Elite Dressuurfestival plaats. Daar werd de klasse voor 6 jarigen met overmacht gewonnen door Kasparow zoon Redecker. Hij plaatste zich met 78%  11% los van het veld op de eerste plaats. Op de tweede plaats vinden we zijn stalgenoot Schwalbenglanz (v: Checkpoint) hij haalde  67%. Beide laatst genoemde hengsten komen volgend weekend in de veiling georganiseerd door hun huidige eigenaar Gestüt Hohenschmark.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!