Trakehner van het jaar 2012 is Tabasco!

Geplaatst door on 13 september 2012


De titel Trakehner van het jaar 2012 gaat naar de Heraldik xx zoon Tabasco. Meestal gaat de titel naar een dekhengst maar dit jubileumjaar heeft de commissie gekozen voor een sportpaard. Tabasco heeft vele titels behaald dit jaar onder andere de World cup wedstrijd van Malmö en van Wiesbaden, daarnaast haalde hij ook de zilveren medaille in het Duitse Eventing kampioenschap.

Op de gala-avond van de Hengstmarkt zal de 12 jarige ruin geëerd worden en wordt ook de fokker van Tabasco, Karl-Heinz Schulenburg uit het Holsteinse Griebel in het zonnetje gezet. Tabasco is naar zijn successen gestuurd door de zeer vaardige handen van Ingrid Klimke die de ruin altijd liefkozend Tabbi noemt.

Dat Tabasco in Münster bij Ingrid Klimke terecht kwam is een verhaal op zich. Ingrid heeft zich een paar jaar geleden tot het Trakehner Verband gericht omdat ze op zoek was naar een Heraldik  nakomeling. Daar kwam de naam van de fokker en dus Tabasco boven water. Het Heraldik veulen dat meneer Schulenburg gefokt had was ooit verkocht via een veulenveiling maar met wat zoekwerk werd hij teruggevonden en teruggekocht. Dat was in 2009, Tabasco was nog geen 9 jaar oud en liep B crossen op dat moment. Ingrid is toen met de zwarte aan de gang gegaan en heeft hem opgeleid tot zijn huidige niveau. Ingrid beschrijft haar Tabbi als handig en wendbaar, een paard met blauw bloed, gevoelig maar altijd trouw.  “op de sprong is hij altijd voorzichtig, heeft veel vermogen hij geeft altijd een goed gevoel”  Het  is een ontzettend lief paard hij lijkt alles te kunnen. Als er mensen op visite komen die niet of nauwelijks kunnen rijden kan ik ze veilig op Tabbi zetten voor een buitenrit  hij zal nooit een stap verkeerd doen, een dag later wint hij dan zo maar weer een een 3*** wedstrijd.

Niet alleen Ingrid rijdt de ruin ook  Ingrid’s dochter Greta van 7 jaar oud rijdt geregeld op de zwarte.
Na een blessure pauze is Tabasco weer volop succesvol ingezet in 2012.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!