Vrouwelijk schoon,

Geplaatst door on 16 september 2012

Wonderbaarlijk mooi dat kon gezegd worden over veel merries die zich op zaterdag 15 september hebben verzameld op de terreinen van Stoeterij Domselshof.  De 7de Landes- stutenschau in het Rheinland gaat de boeken in als een groot succes. Natuurlijk werkt het mee dat het weer heerlijk was maar vooral de hartelijke en gemoedelijke sfeer en de fantastische kwaliteit van  het merriemateriaal heeft daarvoor gezorgd. Het Zuchtbezirk Rheinland en zijn mensen heeft een prachtig evenement neergezet. 80 ingeschreven paarden in alle leeftijden werden in twee ringen beoordeeld door ter zake kundige mensen die van het beste fokmateriaal de allerbeste hebben aangewezen tot kampioen. Veulen kampioen heeft u al kunnen lezen in het vorige bericht. Maar er waren meer kampioenen, een opsomming:

2 jarigen : Perlmutt –  Oliver Twist x Perlenglanz van Latimer in bezit van Stoeterij Heitfeld in Issum- Bönninghardt.

Reservekampioen: Lena Luna – Münchhausen x Levade II v: Polarpunkt fokker/eigenaar: Roswitha Schmitz. 3e plaats voor Eloise Ultra Chic x Kadre Noir fokker/eigenaar: Prenzlow Rheinberg


3 jarigen : Kampioen Elize Hofrat x Evita van Schwadroneur in eigendom van Daniel de Charleroy(België)
Reservekampioene, Mooslicht Imperio x Moosliebe van Hohenstein van Stoeterij Wiesenhof.
3e plaats voor Palmlillie Canzler x Monteverdi fokker/eigenaar Loebnitz Kamp Lintfort

4 jarigen : Kampioen Society Lady – Polarion x Shakira van Biotop in eigendom van Irmelin Conrad Cloppenburg uit Mettmann.

Reservekampioen Golden Surprise – Karolinger x Golden Rose van Hertug. Fokker eigenaar Antoon van Osch in Liessel.

3e plaats Duhnja Kasparow x Guterplanet fokker eigenaar Familie Brouwer in Heerde.

5 jarigen : Kampioen New Dawn Monteverdi  x de volbloedmerrie New Lady xx van Acetenango xx. Fokker/eigenaar Wiesenhof Krefeld.

Reservekampioen Herbstsonne –  Herzendieb x Herbstlicht III van K2 en gefokt en in eigendom van Twan van der Steen in Uden.

3e plaats voor Amiana –  Herzendieb x Lehndorff’s in eigendom van Antoon van Osch – Liessel.

6 & 7 jarige : Kampioen Elvira IV van Partout  x  Evita van Schwadroneur voorgesteld door René Franssen uit Boven Leeuwen.

Elvira werd later op de dag uitgeroepen tot overal Kampioen en winnaar van deze editie van de Landesstutenschau waarmee ze in de voetsporen van haar moeder treed die diezelfde titel heeft behaald op de vorige show in 2005.

Reservekampioen bij de 6&7 jarige, Boxbergen Honeybey Distelzar x Habsburg II van Fahnenträger in eigendom van Alwine van der Heijden – Nuy. 3e plaats,  Rheinhilde – Couracius x Rheinnau van Partout gefokt door en in eigendom van Stoeterij Heitfeld   Issum Bonninghardt.

8 & 9 jarige: Kampioen Aquilera – Hofrat x Aranja van Michelangelo in eigendom van en gefokt door Familie Heinen uit Issum. Reservekampioen werd Skylight een Napoleon Quatre x Caprimond.

10 & 11 jarigen: Kampioen Evviva – Kaiser Wilhelm x Evita van Schwadroneur gefokt en voorgesteld door Jikkie Willemsen.

Reservekampioen: Skyline II –  Cadeau x Soiree van Caprimond in eigendom van familie Loebnitz uit Kamp Lintfort.


12 tot 14 jarige: Kampioen Ariane – Gribaldi x Aranja van Michelangelo ze is net als de reservekampioen

Shakira, Biotop  x Shira van Königspark  xx gefokt door en in eigendom van Familie Heinen uit Issum. (hier op de foto met haar Oliver Twistzoon)

De ereklasse waren allemaal merries van 15 jaar en ouder. Verschillende hengstenmoeders en andere hoog in kwaliteit staande merries. Deze merries werden niet geplaatst waren allemaal een lust voor het oog. Dames van stand die “acte de presence ” gaven.

**Beelden in dit artikel zijn gemaakt door Simone Schönbeck en Gert Brouwer, hartelijk dank!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!