SLP Westfalen

Geplaatst door on 11 november 2012


Omdat er in Rheinland geen Stutenleistungprüfung is dit jaar moesten merries uit het Rheinland uitwijken naar een andere locatie. Ook een merrie uit Nederland heeft haar proef in Westfalen, in Munster, afgelegd. 19 merries waren ingeschreven, 17 Trakehners, 1 Hannoveraner en een pony.  De Stutenleistungprüfung bestaat uit diverse onderdelen, jonge merries worden aan de hand voorgesteld, moeten vrijspringen, worden door hun eigen ruiter gereden waar ze hun gangen tonen en worden vervolgens ook door een testruiter gereden. Cijfers worden er voor alle losse onderdelen gegeven, er wordt een gemiddelde berekend wat dan het eindcijfer vormt. Als een merrie premiewaardig is opgenomen tijdens een stamboekopname dag (53 punt of hoger) en ze haalt een 7.5 of hoger als eindcijfer  tijdens de stutenleistungsprüfung dan is ze een premie merrie geworden.
Manteca, de in Nederland bij de familie Hittmeijer gefokte Impetus dochter uit een Abdullah merrie is precies dat geworden. Ze heeft een hele goede proef gelopen, haalde de tweede plaats. Ze bleef haar afstamming trouw en haalde de hoogste punten voor het vrijspringen een 9.5!!  de testruiter Maria Lehnhardt gaf de merrie een 8 voor werkwilligheid en rittigkeit. Met de andere cijfers allemaal meegerekend kwam Manteca op een hele mooie 7.99.

Op de eerste plaats vinden we de nu ook premiemerrie:
Candela Waluka v. Insterburg  x Guy Laroche ze kreeg een eindresultaat van 8,41 punten, op de derde plaats heeft ook Hirondelle v. Cadeau x Guy Laroche het certificaat Premie Stute toegewezen gekregen. Ze kreeg net als de nummer 4 Zauberpuppe v. Herzog x Donauwalzer een 7.7 van de jury. Verdere premies waren er voor Papua Go v. Ballzauber (7.63) en Korsika v. Donaugold (7.50)

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!