Geslaagde clinic op Boxbergen

Geplaatst door on 29 november 2012

TCN heeft afgelopen weekend een dressuurclinic georganiseerd op Kasteel Boxbergen. De clinic werd gegeven door Alwine van der Heijden-Nuy die als altijd enthousiast en gedreven haar combinaties begeleidde en aan het werk zette! De clinic was verdeeld over 2 dagen wat er voor zorgde dat er uitgebreid tijd was voor iedereen. Er waren Trakehner combinaties op elk niveau die mee deden en allemaal waren ze het er over eens, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Uiteraard was er naast rijden ook tijd voor wat  “aangenaam verpozen”  zelfs  het weer zat mee (Ok OK het waaide een beetje)  dus er kon heerlijk buiten getraind worden. Hieronder beelden en de indruk van Alwine over de clinic ruiters van deze editie van de al bijna traditionele TCN Dressuuclinic.

Foekje ten Cate met Pieters Petit Four. Foekje reed voor de 2e keer met deze merrie de TCN clinic op Boxbergen mee. Nuchter als altijd gaat ze met “haar” mooie, grote drachtige merrie aan het werk. Recht richten en gemakkelijker leren buigen waren de wensen. In stap hebben we de, voor deze combinatie nieuwe oefening, travers geoefend. Op zaterdag was het nog heel erg moeilijk voor de merrie om de achterhand op de hulpen naar binnen te brengen, maar dankzij de rust en duidelijke hulpen van Foekje ging het zondag al heel veel beter en lukte het ook al om in draf de merrie op 4 sporen te zetten met de juiste stelling en een beetje buiging. Recht richten in galop ging zondag ook al vanzelfsprekender. Overgangen konden al wat meer op het achtereen terug worden gereden. Knap hoor, van allebei!

Francis Weij met Heavenly (Hertug x Saros xx 2002) Francis had haar merrie heel mooi getoiletteerd. Heavenly had ik 2 jaar geleden al in de les op zondag tijdens het TCN clinic weekend met een nichtje van Francis. Een hele delicate merrie die met veel verstand en nog meer gevoel gereden dient te worden en dat kan Francis ook geweldig goed. Zondag ondanks de storm in de buitenbaan getraind en mede daardoor had Francis een bommetje onder zich. Door de merrie heel gedecideerd op de volte netjes door de buiging te zetten nam Francis de leiding en binnen een paar rondjes had ze een ontspannen werkwillig paard onder zich. Duidelijke overgangen rijden bracht ook het gewenste resultaat: met behoud van ontspanning meer controle. Fijne combinatie!

Marian met Pistache (v:Münchhausen). Een hele grote vos met een keizerlijke uitstraling in alles. Hij heeft voorheen ZZ-L gelopen. Heel fijn paard, maar niet gemakkelijk op dit moment. Als hij onvoorwaardelijk voorwaarts leert gaan dan heeft hij met zijn 10 jaar nog een hele fijne sport toekomst voor zich.


Ingrid met Halentino (v: Münchhausen) reden ook al voor de 3e keer de TCN clinic op Boxbergen mee. Ingrid leert nog “sneller te denken” en als ze Halentino scherp maakt is hij zeer bereid om hard te werken. Hij doet dan zo zijn best dat Ingrid daarop mag leren vertrouwen en hem de ruimte kan geven door zelf stil bij haar werk te blijven zitten en Halentino zelf zijn werk te laten doen.

Sonja met Mirakel. Mirakel heeft alle clinics die ik gegeven heb op Boxbergen mee gelopen. De 1e keer met Wilma Grifioen. Sonja was toen mee met Marian en werd verliefd op Mirakel. Zij was toen een beginnende amazone en inmiddels is ze zekerder aan het rijden. Zelfs al met een mooie aanleuning . Sonja wil graag de controle oefenen zodat ze veilig buitenritten kan gaan maken. Prachtig doel!

Helaas hebben we van de andere combinatie geen foto’s. Op zondag zijn Michiel Baas en Ans met haar vriend helemaal naar ons gekomen om Ans mee te laten trainen. Helaas kon zij geen vrij krijgen zaterdag, maar ik vond het heel bijzonder dat ze toch gekomen zijn. Ans reed het paard van Michiel. Deze merrie, Pieters Panna Cotta is gefokt door Maarten Pieters, ze is 6.  Ans rijd ook met heel veel gevoel en denkt na bij alles wat ze doet. Door duidelijker aanleuning te nemen en buiging te vragen op de volte en in de hoeken werd de merrie constanter in de aanleuning wat al een veel fijner beeld gaf. Veel overgangen zijn gereden en daarin het behoud van een fijne aanleuning geoefend. Als Ans zo door kan trainen stapt Michiel na zijn blessure op een fijn doorgereden paard.

Natuurlijk was er ook tijd en ruimte om wel of geen Trakehner gerelateerde zaken uitgebreid te bespreken dat kon binnen en buiten maar ook tijdens het oergezeellige diner. Als eerder gezegd, een TCN Dressuurclinic het is een aanrader!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!