Nakeuring Munster, 2 gekeurd

Geplaatst door on 9 februari 2013

Elk jaar weer vraagt men zich af waarom het evenement in Münster Handorf “voorjaarskeuring”  heet want ook nu weer was er sneeuw. Sneeuw en kou onderweg en op de terreinen rond de hal van het Westfaler Verband waar we elk jaar te gast zijn met de nakeuring van de hengstmarkt en de Hengstenshow.
Voor de nakeuring waren er 7 hengsten gemeld, ruim 40 hengsten stonden er in het boekje voor de grootse Hengstenshow. Dit jaar zat er in de selectie te keuren hengsten geen Volbloeden, als je een Arabisch, Anglo-Arabisch of Engels Volbloedhengst een kans wil geven om gekeurd (erkend) te worden binnen het  Trakehner verband is de nakeuring de weg. Meeste jaren vind zo’n hengst zijn weg naar deze keuring maar als gezegd dit jaar niet. Wel 7 Trakehner hengsten waren aangemeld. Deze hengsten hebben om verschillende reden Neumünster niet gehaald, ze waren net kreupel of de eigenaren waren het met het oordeel van de commissie niet eens en willen een herkeuring. 2 nieuwe vaderdieren heeft deze keuring voortgebracht.Een zwarte Gribaldi zoon uit een Monteverdi moeder en een Easy Game zoon uit een Tuareg moeder.

De Gribaldi is een 3 jarige draagt de naam Grimani is een groot paard met wellicht nu nog wat weinig Trakehner flair maar met een goede beweging en een afstamming die veel sport doet vermoeden. Grimani is voor de keuring verkocht aan familie Meggle die de hengst via hengststation FS.Stücker voor de fokkerij beschikbaar stellen.

Daarnaast kreeg ook Sir Easy een dekbrevet. De inmiddels 5 jarige donkerbruine was tijdens zijn hengstmarkt van 2010 in Neumünster licht geblesseerd waardoor hij moest worden teruggetrokken uit die selectie. Nu, tijdens zijn tweede kans, kon hij al een succesvol afgeronde “hengstleistungs” proef laten zien en kon hij zich ook onder zadel presenteren. Sir Easy is een groot, langgelijnd paard met veel front, grote beweging en is onmiskenbaar een Trakehner. Een mooi vriendelijk gezicht en prettig paard om te rijden, zijn bergop galop is als uit een droom. Sir Easy komt uit een Tuareg x Inselkönig moeder. Sir Easy is in bezit van Reinard Nagel in München, hoe de hengst de fokkerij gaat dienen is nog niet bekend.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!