Munster Handorf Show met veel Trakehners!

Geplaatst door on 10 februari 2013

Ruim 40 hengsten stonden aangekondigd in het boekje, ze waren er helaas niet allemaal, het weer zal de hengstenhouders parten hebben gespeeld maar degene die er waren hebben zich goed kunnen laten zien in de mooie hal van Westfalen.

Kampioen en reservekampioen van de afgelopen Hengstmarkt beten het spits af ze werden beide aan de hand getoond. Donauruf nog altijd indrukwekkend in zijn verschijning leek al meer gerijpt en gegroeid in zijn rol van keuringskampioen. We kijken uit naar zijn prestaties onder zadel.

Ook reservekampioen Guardian liet zich erg goed zien. De hengst is nog overduidelijk aan het groeien maar toonde met gemak en ontspanning zijn bewegingen en leek net als Donauruf te genieten van applaus en aandacht.

Na deze sterren van de laatste Hengstmarkt passeerden vele hengsten de revue, hengsten van allerlei leeftijden, met diverse specialismen. Nicolien van Beek heeft voor ons van de meeste hengsten beelden gemaakt waardoor we u kunnen laten meegenieten van al het moois wat er te zien was.


Singolo
(Oliver Twist x EH.Biotop)

terug van weggeweest, Imhotep (EH.Gribaldi x EH.Hohenstein)werd fijn voorgesteld toont ontwikkeling en groei.

Berlusconi (EH.Axis x EH.Friedensfurst)

De jonge Dramatiker, de über coole Glücksruf zelfs een tribune vol mensen die mega lawaai maakte bracht deze 4 jarige niet van zijn stuk!

Herakles (EH.Gribaldi x EH.Michelangelo)

Windsor (v: Ovaro) onder een nieuwe vlag, nog altijd zeer aansprekend

Thalys (EH.Hohenstein x EH.Consul)

Heuberger (Imperio x EH.Michelangelo)

Een indrukwekkende Amadelio (v: Lehndorff’s x Lauries Crusader xx)onder Olympiade ruiter Dorothe Schneider.

Maar er waren nog 2 Olympiade ruiters, Ingrid Klimke bracht Tabasco TSF mee om alsnog de titel van Trakehner van het jaar te ontvangen. Michael Jung reed Der Dante (Stravinsky xx X EH.Hohenstein) Tabasco is natuurlijk geen hengst maar omdat Ingrid tijdens de Hengstmarkt niet aanwezig kon zijn maakte ze hier haar opwachting. Olympisch, Wereld, Europees én Duits Kampioen Eventingruiter Michael Jung reed de jonge Der Dante die de rol van eventingpaard erg goed lijkt te passen.
Na de pauze werd er gesprongen,

Hirtentanz (v: EH.Axis x Kostolany), onder alweer een andere ruiter blijft imponeren over het (hoge) hout!

Waitaki zoon Der Dürer doet er niet veel voor onder! Michael Jung reed de meest succesvolle spring Trakehner vakkundig rond.

Fairmont Hill (v: Singolo x EH.Cadeau) stond gepland samen met Easton op te treden helaas moest hij alleen de baan in. Dat maakte hem wat angstig en onzeker waardoor hij helaas niet goed “uit de verf” kwam.

Tasdorfer’s Elfado en All Inclusive betraden samen de baan.

All Inclusive (v: EH.Gribaldi) blijft imponeren met zijn donkere voskleurige verschijning. In alle gangen overtuigde hij zijn publiek ook nu weer.

Le Rouge met zijn Young Rider  Paula de Boer die de hengst uitbrengt voor eigenaar Renate Weber.

Het sluitstuk werd verzorgd door onze eigen Verbandsvoorzitter Petra Wilm. Zij stelde haar King Arthur ( Buddenbrock  x EH.Consul) vakkundig voor waardoor de grote donkerbruine hengst zich optimaal kon tonen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!