We gaan naar de stembus!

Geplaatst door on 23 februari 2013

Omdat onze huidige voorzitter van bestuur van de fokvereniging van Rheinland  alweer bijna twee jaar is teruggetreden i.v.m. gezondheidsklachten worden leden van het stamboek die in Rheinland wonen (dus ook alle Nederlandse en Belgische fokkers) gevraagd mee te denken over zijn opvolging en over de vorming van het nieuwe bestuur. En meedenken is niet genoeg er moet ook gestemd worden. Daarom bent u allemaal uitgenodigd om naar de vergadering te komen.

Om op de vergadering een weloverwogen keuze te kunnen maken is het belangrijk om iets te weten van de kandidaten die op de te verkiezen stoelen zitten. Daarom hieronder een kennismaking met de gegadigden. 

Ute Sander, gepensioneerde paardenvrouw
Al vele decennia is Ute Sander een grote steun voor het bestuur en hun werk in het fokgebied Rheinland. De laatste jaren verzorgde zij als 2de vicevoorzitter – vaak geprezen vanwege de feilloze manier van werken- alle administratieve taken voor het bestuur. Daarnaast was zij het die verantwoordelijk was voor vele evenementen, ze organiseert, coördineert en beheert alle activiteiten tijdens de jaarlijkse veulen registraties en stamboekopnamedagen. In haar jarenlange vrijwilligerswerk onderhoudt zij een vriendschappelijke relatie met bijna alle van de actieve fokkers van Rheinland, Nederland, België en zelfs Frankrijk en Luxemburg.
Om het succesvolle en positieve werk in het fokgebied Rheinland te continueren, zou het huidige bestuur Ute Sander willen voorstellen als opvolger van Wilhelm Josef Dahmen op de post van voorzitster en fokleider voor Rheinland.

 Verder voorgedragen voor herverkiezing als lid van het bestuur zijn:

 Antoon van Osch – ondernemer
Toon behoeft in Nederland amper introductie: Met meer dan 40 jaar ervaring in het fokken van Trakehners en eigenaar van de Nederlandse stoeterij de Garst is Toon een steunpilaar in het Rheinland en in heel “Trakehner land”. 25 jaar geleden richtte hij met anderen het TCN (Trakehner Contact Nederland) op.  TCN behartigt de belangen van de Nederlandse Trakehner fokkers, waarvan Toon al sinds jaar en dag de voorzitter is. Toon was daarnaast onderdeel van de “Rodnau”groep, de groep hield zich bezig met aanbevelingen voor de organisatorische herstructurering van het hoofdverband. Voor Rheinland was hij de afgelopen tijd onmisbaar  door op het cruciale moment de werkzaamheden van voorzitter op zich te nemen. Met zijn positieve uitstraling en de vriendelijke en respectvolle manier van omgaan met de fokkers en eigenaren van Trakehners heeft hij een grote bijdrage geleverd. De huidige commissie wil om die reden graag Toon voordragen voor herverkiezing. 

Karsten Lütteken – sportleraar
Sinds 2009 is Karsten Lütteken als bestuurslid in het district Rheinland actief. Hoewel met het Trakehner ras in het huize Sahm-Lütteken pas sinds 2006 actief wordt gefokt , kan Karsten zijn ervaring van vele jaren wetenschappelijk werk in de paardensport en organisatie van paardensportevenementen aanwenden om bij te dragen binnen het Trakehner fokgebied Rheinland. Naast zijn baan als leraar lichamelijke opvoeding heeft Karsten Lütteken samen met zijn vrouw een stal met 3 Trakehner fokmerries en een klein aantal sportpaarden. Hun activiteiten zijn gewijd aan de bevordering van Trakehner paarden en hun ruiters. 

Na hij al vier jaar actief was als reserve bestuurslid,  wordt Karsten thans voorgesteld als bestuurslid voor het districtsbestuur.

Peter Heinen – ondernemer
Al sinds vele jaren is Peter Heinen in verschillende activiteiten van het Trakehner Stamboek betrokken. Daarbij zijn vooral zijn lidmaatschap van het hoofdbestuur van het Stamboek en zijn bestuurslidmaatschap in het Rheinland te noemen. Met de stoeterij Heinen- Issum vertegenwoordigt hij op dit moment een van de meest succesvolle Trakehner Stoeterijen wereldwijd, en brengt hij via zijn uitgebreide contacten in de internationale paardensport steeds weer positieve elementen binnen in het werk van het district Rheinland.

Peter Heinen wordt tijdens de komende jaarvergadering weer als bestuurslid voorgesteld.

Horst Borneck – zelfstandig electriciën
Als verantwoordelijke voor het brandmerken en chippen in het Rheinland heeft Horst al sinds 8 jaar een belangrijke rol binnen het werk van het district Rheinland. Naast de grote passie waarmee hij deze opgaven vervult, zet hij zich zeer actief in voor de organisatie en uitvoering van de diverse evenementen die binnen het district georganiseerd worden. Gedurende de afgelopen jaren wist hij bovendien zijn qualificaties als fokkerij Jury te behalen.

Opdat dit succesvolle werk door Horst verder gecontinuëerd kan worden stellen de overige leden hem ter herverkiezing als bestuurslid voor. 

Wilfried van Rossem – dierenarts
Met Wilfried van Rossem heeft de commissie al geruime tijd een goede  vertegenwoordiging voor de Belgische fokkers. Ondanks een relatief grote fysieke afstand is Wilfried altijd trouw aanwezig op de vergaderingen om zijn steentje bij te dragen. Niet alleen zijn contacten met de Belgische fokkers ook zijn veterinaire kennis en zijn ervaring  in paarden fokken is van groot belang voor de commissie. 
Daarom stelt het bestuur voor Dr. van Rossem opnieuw te verkiezen als bestuurslid.

Beate te Kloot – museumdocent
Met haar enthousiasme voor het fokken van paarden en paardensport is Beate te Kloot al 9 jaar – meestal door middel van nauwgezet en ijverig werk in de achtergrond – een steun en toeverlaat voor de commissie. Gedurende deze tijd was ze er steeds bij ,steeds weer ondersteunend en zorgend dat de commissie zijn werk kan uitvoeren.
Voor de komende periode wil het bestuur graag Beate terug zien als lid van het bestuur.

 Nominaties tot Reserve bestuursleden:

Brigitte Angstmann – Docent Duits en wiskunde
Brigitte Angstmann kan als bestuurslid gaan bijdragen als  “nieuw gezicht” voor het vrijwilligerswerk. Sinds 2004 is ze actief fokker in het Rheinland met twee Trakehner merries. Daarnaast is ze ook aspirant-jurylid. Zelfs zonder dat ze een gekozen lid was heeft ze al bijgedragen  en is ze bijzonder betrokken bij de uitvoering van de stamboekopnamedagen en andere evenementen. Daarnaast ondersteund ze de registratie commissie. 

Simone Bell – Transport account manager

Aan de zuidelijke rand van het Rheinland exploiteert Simone Bell stoeterij  Trakehnerhof Mirbach. Een sinds jaar en dag succesvolle stoeterij  die al gekeurde hengsten, hoog geprimeerde merries en zeer goede veulens heeft voortgebracht. Op haar stoeterij en in haar werk houd Simone zich bezig met ondersteuning en begeleiding van de jeugd. Zo probeert ze jonge mensen te betrekken bij het fokken van Trakehner paarden.

Sabine Buenger – Fysiotherapeut
In de afgelopen jaren is Sabine Bünger al een belangrijk ondersteunend lid die veel werk verricht voor de beoordelingscommissie. Ze heeft als jurylid en dressuurruiter een  verscheidenheid aan ervaring in de fokkerij en sport. Haar contacten strekken tot alle hoeken van het fokgebied waardoor ze een belangrijk onderdeel kan zijn voor het bestuur.

Maris Dahmen – student
In aanvulling op haar studie in de architectuur is Maris Dahmen zeer actief in training en rijden van de paarden van haar thuis, Stoeterij Tannhof Hürtgenwald. Begin 2013 heeft Maris deze  prestigieuze Trakehner fokkerij in beheer genomen. In de komende jaren kan zal ze naast de verantwoordelijkheid voor haar stoeterij ook kunnen gaan bijdragen aan het bestuur.

 Stefan Gebauer – Advocaat
Al vele jaren is Stefan Gebauer fokker van niet alleen Trakehners maar ook Rheinlanders. Daarnaast is hij al jaren een belangrijk lid van de beoordelingscommissie.   Tientallen jaren ervaring in de fokkerij en sport, maar ook nauwe integratie met andere paardenfokkerijen zijn typerend voor zijn bijzonder paardengevoel. Om persoonlijke redenen wil Stefan Gebauer zijn activiteiten binnen het bestuur wat terug brengen . Toch wil het bestuur graag dat Stefan actief blijft binnen de beoordelingscommissie, je hebt immers nooit genoeg kennis en ervaring !

 Alexandra Jurr – agrowetenschapper
Als consultant voor paarden bedrijven binnen de Landwirtschaftskammer in het Rheinland is Alexandra Jurr elke dag nauw betrokken bij alles rondom  het thema: Paard. Als eigenaar van een Trakehner merrie en jarenlang lid van de fokvereniging Rheinland heeft Alexandra vaak bijgesprongen bij het werk van de beoordelingscommissie  en bij diverse evenementen. Als jurylid in opleiding zal ook zij een aanwinst zijn als lid van het bestuur.

Daniela Loebnitz – student
Als jongste lid van het team is Daniela Loebnitz al geïntroduceerd voor haar eerste termijn bij het bestuur. Ze ondersteund veel centrale thema’s van het bestuur. Haar grootste bijdrage is het bijhouden van de website en haar activiteiten op facebook. Deze succesvolle werkzaamheden zullen in de komende jaren worden voortgezet.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!