Algemene Ledenvergadering TCN

Geplaatst door on 28 april 2013

doruto_0010
Na zo’n gezellig uitje zou je bijna vergeten dat er ook nog vergaderd moet worden maar toch stond dat op het programma. Na een heerlijke middag in de zon genietend van de paarden bij Joop van Uytert is de TCN vergadering neergestreken in Rossum bij restaurant De Gouden Molen.
eten_0002
Daar in het koetshuis was een heerlijk buffet klaargezet zodat ook de innerlijke mens helemaal tevreden was.
eten_0006
Om 19.30 uur kon de vergadering beginnen. Omdat het weer toen nog altijd perfect was hebben we buiten vergaderd,
bestuur_4747
Voorzitter Toon van Osch leidde ons door het afgelopen jaar, stilstaand bij alle evenementen die TCN heeft georganiseerd om zijn 25 jarig bestaan te memoreren en te vieren.

vergadering_0016
Beginnend met de Hengstenshow in Munster Handorf, verder gaand met het fantastische TCN feest, de sportdag, de stamboekdag met show, het Trakehner Bundesturnier en de behaalde successen door Nederlandse Ruiters en paarden en natuurlijk de stormvloed aan titels en prijzen die de Evita familie op de Stuten Landesschau heeft behaald.  Er werd stilgestaan bij de TCN aanwezigheid op Paard & Koets en op het zeer succesvolle jubileum jaar.
vergadering_0018
Meest opvallende is wel dat er meer geld in de verenigingskas is dan ooit. De evenementen hebben allemaal daartoe bijgedragen, de stamboekdag is veel goedkoper omdat er geen tent gehuurd hoeft te worden sinds we terecht kunnen op Manege Groenewoude in Woudenberg en het eten , als altijd verzorgd door familie Molendijk, heeft zelfs geld opgebracht in plaats van geld gekost. Doordat er geen blad meer verschijnt zijn ook die kosten niet meer een druk op de kas waardoor er een opmerkelijk besluit kon worden genomen! De contributie voor een jaar lidmaatschap TCN is goedkoper geworden! Voor €50 per jaar mag je jezelf TCN lid noemen! (mocht u meer willen doneren mag dat overigens nog steeds)!

Tijdens de jaarvergadering  worden er ook altijd een aantal mensen in het zonnetje gezet. Er wordt een fokker van het jaar uitgeroepen, de Doruto memorial gaat naar de TCN Trakehner van het jaar en mensen die zich hebben ingezet voor de vereniging worden verblijd met prachtige bloemen. (Bouquet Trakehners wederom veel dank voor de kleurrijke verrassing)

ute_4749
Eerst wilde de nieuwbakken voorzitter van Zuchtbezirk Rheinland nog een woord tot ons richten. Ze roemde de kwaliteit van de Nederlandse paarden het enthousiasme van de Nederlandse fokkers en de inzit van de TCN leden. rene_toon_0029
Elk jaar wordt op de vergadering de Doruto memorial uitgereikt. Dit prachtige beeld gaat dan naar de Trakehner van het Jaar. jikkie_4754Dat kan overigens net zo goed een Trakehner persoon zijn als een Trakehnerpaard. Het beeld gaat dit jaar de woonkamer van René Franssen sieren. Zijn merrie Elvira, Partout x Evita, werd kampioen tijdens de Landes Stuten Schau. Eerder vandaag hebben we de prachtige merrie al onder zadel mogen bewonderen, een waardige titel voor deze geweldige merrie! Daarna kon de voorzitter de fokker van het jaar uitroepen, Jikkie Willems  krijgt het prachtige beeldje die hoort bij deze titel. Het beeldje was helaas niet meegekomen naar de vergadering om dat de winnaar van  beeldje van vorig jaar, onze eigen voorzitter, het beeldje thuis had laten staan. Dat mocht de pret echter helemaal niet drukken want we weten allemaal dat dat goed gaat komen. Jikkie heeft de titel verdiend met de geweldige successen die haar merrie Evita en haar hele familie heeft behaald. Door gezondheidsredenen moet Jikkie afscheid nemen van het leeuwendeel van haar paarden iets wat haar zeer zwaar af gaat. De titel is
daarom extra verdiend!
Daarna was het tijd voor nog een speciaal moment van deze vergadering.
toon_ad_boek_0034
Steunpilaar onder TCN, Ad Molendijk, heeft heel veel tijd en moeite gestoken in het naspeuren van alle Trakehner hengsten die in Nederland zijn ingezet. Dat speurwerk is op papier gezet en daarna gestructureerd door Henk Bouwman. Dat allemaal heeft geleid tot een heel mooi boek die elk lid van TCN gratis meekreeg. Een prachtig naslagwerk waar een Trakehnerliefhebber en elke andere paardenliefhebber veel; plezier aan kan beleven. Dat was duidelijk want alle aanwezige leden verloren zich meteen in het met veel foto’s verrijkte naslagwerk. De vergadering werd daarna gesloten waarna er nog altijd tijd overbleef om gezellig na te praten. TCN is klaar voor weer een jaar met Evenementen en promotie van het Trakehner paard!
boek_lezen_0039
*Foto’s in dit artikel zijn van “hof”-fotograaf: Gert Brouwer

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!