Nederlandse paarden doen het goed op de SLP Rheinland

Geplaatst door on 13 mei 2013

SLP_Dorsten__Mai_213-1700
Op Hemelvaartsdag werd de zogenaamde “Stutenleistungprüfung”  georganiseerd door het fokdistrict Rheinland. Deze merrietest vond plaats bij Hofrogge in Dorsten. Er waren in totaal 22 merries aangemeld, waarvan 17 Trakehners.
De test begon om 10.00 uur met vrijspringen, daarna werden de gangen beoordeeld, werd er een proef gereden met eigen én met een gastruiter. Voor al deze onderdelen worden punten gegeven die dan een totaal cijfer opleverd.
SLP_Dorsten__Mai_213-1095
Bij het springen vielen de al weer 5 jarige Goldschmidt dochter Helena (op de foto hierboven in training thuis op de Garst met eigen ruiter Anouk Ivits) en de 4 jarige Singolo dochter Valentina77 (in bezit van Frank Löwe) in positieve zin op. Ze kregen respectievelijk een ongekend hoge 9 en een 8.5 voor techniek. Golden Tattoo (v:Partout)  net als Helena een Garst paard haalde een 8 voor springen. 4 jarige Hofrat dochter Elize liet op onderdeel een 7.5 noteren. Ook de derde Garst merrie, Kappucino (v: Goldschmidt) haalde een 8 voor haar techniek boven het hout.

Palmlielie_JanckeBij de beoordeling van de gangen kwam Palmliellie (v: Canzler) als beste uit de bus, zij haalde voor stap, draf én galop een prachtige 8.

Tijdens de rijtest met eigen ruiter haalde drie paarden de felbegeerde 8, twee paarden van onze voorztitter Toon van Osch, (Helena en Golden Tattoo) en het paard van Rheinlands fokgebied voorzitter, Ute Sander, de 4 jarige Impetus dochter, Ipanema S stonden bovenaan het lijstje allemaal met een 8 voor hun geschiktheid als rijpaard.
Daarna volgde de test onder een gastruiter. Daar kwamen Elize (v: Hofrat) en Alegra ( v: Grand Passion) met de hoogste score uit. Zij mochten trots zijn op hun 8.5.

Alegra_Jancke
Als we dan alle punten laten meewegen en er een gemiddelde van berekenen komt er een totaal score uit. We komen dan uit op het volgende rijtje:
1) Helena 7.96 punten v: Goldschmidt geb: 2008 eig: van Osch
2) Golden Tattoo 7.87 punten v: Partout geb: 2009 eig: van Osch
3) Elize v: Hofrat 7.82 punten geb: 2009 eig: Daniel de Charleroy
SLP_Dorsten__Mai_213-1554
elize-9508
Als merries bij hun stamboekopname meer dan 52.5 punten hebben gehaald en ze hebben op deze test hoger dan een 7.5 behaald mogen ze zich vanaf vandaag Verbandspremie noemen. Behalve de merries hierboven behaalde de onderstaande merries een punten totaal van meer dan een 7.5.
Alegra 7.71 (v: Grand Passion) Palmlillie 7.7( v: Canzler) Ipanema S 7.66 (Impetus) Ashira 7.53 (v: Grafenstolz) en de nog maar 3 jarige Allagna ( v: Hibiskus) haalde een 7.57 waarmee ook zij premiewaardig is.
(omdat we niet van alle paarden beelden hebben van deze SLP hebben we ook archiefbeelden gebruikt voor dit artikel)

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!