2013 TCN Stamboekdag Stralend

Geplaatst door on 15 juli 2013

De recessie heeft ervoor gezorgd dat er wat minder veulens waren dan op andere TCN stamboekopnamedagen. In aantal waren er minder Trakehners maar in kwaliteit waren ze wel groot! Goede veulens wederom van zeer veel verschillende vaders gaf een mooie jaargang jonge Trakehners. Iets meer merries dan hengsten dit jaar en hier en daar een foksnoepje!
hertug_6595
De veulencollectie vond haar kampioen in het Hofrat merrieveulen uit de Hertug merrie Highness. Het bruine veulen, nog te jong voor een naam, is een buitengewoon typvol merrieveulen wat ook nog eens erg goed kan bewegen. De moeder, St.Pr St. Highness heeft onlangs een nieuwe baas gevonden. Highness lijkt nog niet helemaal thuis te zijn en verkeerd jammer genoeg in onderconditie, we hopen dat ze binnenkort zich weer beter gaat voelen.
Bij de hengstveulens waren er een aantal met hoge punten. Kampioen werd de Goldschmidt zoon nu nog zonder naam, uit de moeder van de moeder van het kampioensmerrieveulen. Deze Le Duc dochter Helmsley heeft een mooi zwart hengstveulen aan de voet die van de jury 56 punten kreeg. De merries die de kampioensveulens leverde zjn beide gefokt door Stoeterij de Berkenhoeve in Wenum Wiesel, stammen uit de legendarische merrie Havanna. Fokker Fred Hollaender was zelf aanwezig om de erelinten en prijs in ontvangt te nemen.
Hetzelfde puntentotaal, 56, haalde ook een ander hengstveulen.
DSC_6374
Deze Hampton een Hancock zoon uit de Biotop merrie van de familie van der Steen, is een totaal ander veulen met veel bot, veel maat en wellicht iets minder type maar een overduidelijke atleet in de dop. Hij draafde niet, hij zweefde door de baan, de jury kon daar terecht een 9 kwijt.
Zeer opvallend natuurlijk was Almighty, een helemaal echt Trakehner gefokt Palomino hengstveulen.
almighty_6423
Als u klikt op deze link komt u bij het bericht waar alle nieuwe veulens van dit jaar op de foto staan.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!