Terugblik op Hannover 2013

Geplaatst door on 5 augustus 2013

honey_2001
Dit jaar was er geen grote Nederlandse inzending naar het Trakehner Bundesturnier in Hannover. Twee ruiters hebben toch het Oranje vertegenwoordigt en onze eer hoog gehouden. Alwiene en haar Honeybey  en Ingrid met haar stoere Halentino waren afgereisd naar Hannover.
tinus_5773
Van hen komt het volgende verslag:
Verslag Bundesturnier 2013 te Hannover.
Donderdag
honeybeyDe Nederlandse afvaardiging bestaande uit Alwiene van der Heijden en Ingrid Barnhoorn vertrokken rond de klok van 12 uur afgelopen donderdag naar Hannover om deel te nemen aan het Bundesturnier te Hannover. Nadat nog even op donderdagochtend een spoedkeuring gedaan moest worden door de keuringsdienst van Waren zodat de paarden met een verklaring van goede gezondheid de grens van onze oosterburen mochten oversteken.
Aangekomen in Hannover hebben we de stallen ingericht en Alwiene en Ingrid nog even de paarden losgereden voor de wedstrijd van vrijdag in de M5 rubriek.
Vrijdag
We moesten al super vroeg starten, Alwiene als eerste om 07.30 uur en Ingrid als 4e om 07.50 uur. Geen straf met 33 gr.!! Alwiene behaalde een knappe 2e plaats (63,939%) met Boxberger Honeybey die in deze rubriek met haar 7 jaar een heel stuk jonger dan de andere paarden was. Ingrid moest nog even warmdraaien en behaalde een 15e positie (na onnodig en onterecht uitgebeld te worden door de jury wegens verkeerd rijden, wat niet zo was, was de concentratie weg in het tweede gedeelte van de proef). We kregen wel de verontschuldigingen van de jury, maar het was gewoon jammer.
Na een kleine maar stevige wolkbreuk met hevig onweer ‘s avonds, stond het hele terrein en de stallen blank met wel 20 cm water.
terrein-nat
Gelukkig waren Boxberger Honeybey en Halentino niet echt onder de indruk van al dat natuurgeweld. De merries met veulens die al aanwezig waren voor veulenveiling van zaterdag, werden zelfs geëvacueerd! Gelukkig zakte al dat water weer snel weg en na nogmaals opgestrooid te hebben konden de paarden in een droge stal genoeg rusten voor de wedstrijden die zaterdag op het programma stonden.

Zaterdag

alwine-prijs
De startlijsten voor de M8 waren bekend en wederom mochten wij vroeg starten om 8.45 uur betrad Alwiene als eerste Nederlandse met Boxberger Honeybey de ring voor de M8 proef.
Met 61,979 % werd een 12e plaats behaald. Na de pauze mocht Ingrid met Halentino de ring betreden voor haar proef. Er werd een verdienstelijke score van 62,188 % behaald waarmee zij een eervolle 11 positie behaalde en revanche nam op haar optreden van de vrijdag.
Alwiene en Ingrid behoorden met deze uitslag tot de beste 20 deelnemers en mogen zondag de M11 finale proef starten. Niet slecht in temperaturen van 33 gr!
Alwiene reed eind van de middag werkelijk in de stromende regen en onweer haar DM2 proef (5-7 jarige paarden) in een baan die blank stond en behaalde een score van 7,4 (74%). Daarmee behaalde ze een 9e positie.
Ingrid behoorde ook tot de afvaardiging van het landenteam Rheinland en dit team behaalde mede door de scores van Ingrid een 3e positie in het landenklassement van de M team-proeven.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Laat in de middag was hiervoor de prijsuitreiking. Helaas dit keer zonder paard, vanwege de regenen en onweer. Maar op het moment van de prijsuitreiking was het gelukkig droog, en gaf het alles toch wel een hilarisch beeld om al die ruiters zonder paard een ere rondje te zien maken!
schuilen
’s Avonds hebben we even genoten van de veulenveiling, waar het duurste veulen het hengstveulen Polartwister (Oliver Twist x E.H. Michelangelo) gefokt door fokkersclub Sahm-Lütteken uit Köln 23.000 Euro opbracht en het duurste merrie veulen de uit Denemarken afkomstige Highness (Schwarzgold x E.H. Sixtus) 20.000 Euro opbracht. Voor crisistijd niet slecht dachten wij.
Zondag
stal-natIn de nacht van zaterdag op zondag hadden we weer te maken gekregen met hevig onweer en veel regen. Alwiene die gelukkig op het terrein bivakkeerde, kon zodoende midden in de nacht kijken of alles wel goed ging met onze paarden. Alle paarden in de grote tent waren relaxet. Halentino keek zelfs heerlijk naar buiten naar de vele lichtflitsen!!! Wel was het tentzeil precies boven de boxen van Boxberger Honeybey en Halentino doorgezakt, door al het water wat erop bleef liggen. Met behulp van een bewaker hebben ze dat gelukkig kunnen oplossen. Maar onze nachtrust was wel ver te zoeken…………
Op zondag mocht Alwiene nogmaals aan de start komen in de DM3 proef (5-7 jarige paarden). Alwiene reed goed, maar deze proef werd over het algemeen veel lager gewaardeerd dan de DM2 proeven en de punten vielen ook wat tegen. Dit resulteerde in een 6.3 (63%).
Vervolgens mochten Alwiene en Ingrid zich klaar maken voor de finale proef M11. Voor beide amazones was dit een proef die zij nog nooit gereden hadden en door omstandigheden thuis ook niet geoefend hadden. Alwiene behaalde een mooie 7e plaats met 60.392% en Ingrid (die last had van de vermoeidheid) haalde toch nog een mooie 10e plaats met 57.647%.
Tot slot mochten Alwiene en Ingrid nog een ereronde te paard rijden om de prijzen van de finale proef in ontvangst te nemen.
Een leuke afsluiting van het toernooi en de gezellige dagen die we samen hebben gehad!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!