Ere wie ere toekomt

Geplaatst door on 8 augustus 2013

Bron: www.boxbergen.eu

1 van de grootste Trakehner fokkers van Nederland, voor hij naar Duitsland verhuisde, was Peter Smeets. Zijn Hippo paarden waren europawijd bekend en geliefd in de dressuurbanen. Peter Smeets heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 70 bereikt en heeft besloten niet meer actief deel te nemen aan de Trakehner fokkerij. Peter Smeets heeft wel zeer verdiend een gouden speld gekregen van het FN en is benoemd tot TCN erelid.

Ondans dat Familie Smeets niet meer actief Trakehner fokt hebben ze nog wel hun twee belangrijke stammoeders, Habsburg (v: Fahnenträger) en Bel Air (v: Kennedy). In Schliekau bij Stal Bescht een plek waar vele van de paarden van Smeets hun keurings en/of sport carriere begonnen is begin juli een speciale dag georganiseerd. Peter en zijn vrouw Dorry wisten daar niks van en zijn “onder valse voorwendselen”   naar de stal gelokt. Daar vielen ze in een warm bad van applaus van vele eigenaren van Hippo/Smeets paarden en waren er veel paarden verzameld om hun eer te betonen aan hun fokker.
habsburg

Alwiene van der Heijden-Nuy  en haar Boxberger Honeybey (dochter van Habsburg)  zijn ook naar Schliekau afgereisd om onderdeel te zijn van dit eerbetoon.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samen met 11 andere paarden uit alle windstreken gaven ze een spetterende show voor Peter en Dorry en alle andere aanwezigen en werd er een geweldig feest gevierd. Het was warm en voor Alwiene was het 5 uur reizen maar dat mocht de pret niet drukken. Een fokker die zoveel heeft gedaan voor het ras verdiend zo’n eer dik en dubbel. Het was fantastisch!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!