welke 3 jarige?

Geplaatst door on 7 augustus 2013

sarkander_hannover
In Hannover is de meest populaire klasse, elk jaar weer, de driejarige rijpaardenproef voor hengsten. Daar zien we keuringskandidaten van Neumunster van het jaar ervoor terug, voor het eerst in een wedstrijdsetting. Het is nooit een grote klasse maar wel een echt spektakel. De startlijst was ook dit jaar weer om te smullen! Sarkander  (v: Iskander) gekeurd in Neumunster 2012 en ooit duurst verkocht veulen ook al in  Hannover, maar ook 1 van de gekeurde hengsten van de voorjaarskeuring Münster Handorf maakte zijn opwachting,
grinmani
deze Gribaldi zoon heeft inmiddels een voorvoegsel voor zijn naam gekregen en heet nu Meggle’s Grimani. Als klap op de vuurpijl kwam ook Donauruf (v: Herzruf), de Sieger van Neumunster 2012 mee doen aan deze klasse. De driejarigen moeten 2 proeven rijden de beste mogen daarna door naar de finale daar worden ze eerst door hun eigen ruiter en vervolgens door gastruiters gereden.
donauruf-hannover
Alles wordt gade geslagen door een strenge jury. Het was een spannende strijd die meestal in de stromende regen plaats vond. De weergoden hielden ook dit jaar in Hannover nergens rekening mee.  Maar de jonge atleten deden waar ze voor gemaakt zijn, ze zetten hun allerbeste been steeds weer voor in een baggernatte bak. Uiteindelijk kwam Meggle’s Grimani gereden door Jana Freund als winnaar uit de bus. Op de voet gevolgd door Sarkander die dan weer de hete adem van Donauruf in zijn nek voelde. De zwarte Grimani en de vos Sarkander hebben met hun optreden een startbewijs verdiend voor het Bundeschampionat. Zij gaan in de klasse jonge hengsten de Trakehner kleuren vertegenwoordigen in Warendorf in september.

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!