Elitestuteschau Wickrath

Geplaatst door on 11 augustus 2013

* Verslaggeving en foto’s door Gert Brouwer
stallen_0005 - kopie
In Wickrath op de prachtige terreinen rondom Schloss Wickrath is de elitestuteschau gehouden. Om het allemaal nog feestelijker te maken was de show niet alleen voor Trakehners georganiseerd maar ook voor Koudbloeds, Shetten, Haflingers en Rheinlanders. 9 Trakehner merries waren uitgenodigd door de commissie om te verschijnen op deze elite show om daar een gooi te doen naar de Staats Premie merrie titel. Tot een aantal jaar geleden mocht die titel alleen aan paarden in Duitse handen worden uitgegeven maar door tussenkomst van met name de Rheinlandse commissie is het Verband overgegaan naar ook merries in buitenlandse handen de staatspremie toe te kunnen kennen.

malente_0010 - kopie
famekop_0025 - kopieDit jaar waren er vanuit Nederland 2 merries die kans maakte op de titel omdat ze bij stamboekopname veel punten hadden gekregen. Frühlingsflocke van Goldschmidt uit een Gribaldi moeder was uitgenodigd en de Gribaldidochter Northerlake’s Malente, uit een Chronos merrie, mocht voor deze eer de reis maken naar Mönchengladbach.

Als altijd was alles rondom de stallen en de banen perfect verzorgd. Van de 9 uitgenodigde merries waren er 6 driejarige en 3 vierjarige merries aanwezig. Ook in Mönchengladbach was het heet, 30°C,  waar de paarden een mooie kleur van krijgen maar voor de voorbrengers is het hard werken!  De merries mochten in de heerlijke koele stallen van het Slot Wikrath bij komen van hun lange reis. Voor de mens waren er versnaperingen te verkrijgen.
elize_0107
In de buitenbaan die heel groot is, dus veel ruimte biedt om de paarden zich het allerbest te laten, werd door de commissie de volgende beslissing gemaakt: Als winnaar kwam niet verrassend uit de bus de Münchhausen dochter Grafin Gomera.
Gomera_Linstersage1
Grafin Gomera en Linstersage
gomera_0051
Op de stamboekopnamedag was de merrie ook al zeer indrukwekkend, zal nog spannend worden in Neumunster of ze daar ook het winnaarslint omgehangen krijgt?
2) Tabasimbi 3 jarig Monteverdi x Münchausen
3) Elize  3 jarig Hofrat x Schwadroneur
4) Linstersage 3 jarig Songline x Couleur Fürst
5) Frühlingsflocke 3 jarig Goldschmidt x Gribaldi
6) Sonia  3 jarig Mayong x Sixtus
7) Norhterlake’s Malente 4 jarig Gribaldi x Chronos
8) Sacre Courage 4 jarig Summertime x Sixtus
9) Tarastani 4 jarig Rastenberg x Texana xx
fame_0015

We hebben er dus twee Staatspremie merrie erbij gekregen, tenminste als de merries hun Stuten Leistings Test goed gaan volbrengen of succesvol worden in de sport. Met beide merries, weten we zeker, gaat dag goed komen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!