Stamboekopname, België en de Garst

Geplaatst door on 19 augustus 2013

Voor laat geboren veulens of paarden die niet op de TCN stamboekdag in Juli in Woudenberg aanwezig konden zijn werd er op zondag 18 augustus een extra opnamedag ingelast. 3 Volwassen merries, 7 veulens werden op deze dag beoordeeld. 3 Veulens op Stoeterij de Garst in Liessel de rest werd gekeurd in Brecht, België bij Stoeterij Flaxman.

lakrids_6263
1 merrie was aangemeld voor het losspringen, de Camaro-dochter Lakrids is Deens gefokt , nu in Belgisch eigendom. Ze laat de veelzijdige genen van haar vader goed doorschijnen. Niet alleen haar bonte tekening lijkt ze van hem te hebben ook haar wil om te werken en de handigheid om hindernissen te overwinnen. De hindernissen stonden niet ideaal opgesteld toch wist Lakrids de sprongen goed te doen. De bonte 3 jarige meet 163 / 20cm. pijpomvang en vertoond overduidelijk het Trakehner type. Ze is cool in het hoofd en lijkt een heel uitgebalanceerd karakter te hebben, steeds overzicht houdend en meedenkend liet ze haar gangen zien aan de commissie. Zij beoordeelde de merrie en gaven de volgende score: 7.5 – 7-7/7.5-7-7/8 totaal: 51 punten.
goldend_6257
Omdat Toon van Osch de fokker is van Golden Destiny stapte hij even buiten de commissie en bracht zijn fokproduct zelf voor. Golden Destiny is een EH.Axis dochter uit de Blue Hors Hertug merrie Golden Rose. De vreemde omgeving gaf de merrie wat stress waardoor ze niet optimaal haar gangen kon laten zien. De jury zag een goede Trakehner merrie met 3 goede gangen die vooral in draf groot talent vertoond. De hals komt wat te diep uit de borst en er zijn wat kleine opmerkingen over het fundament. Golden Destiny meet 163 met een 20 pijpomvang. Ze verleidde de jury om de volgende score te noteren: 7-7-7.5/7.5-8-7/7.5 maakt een totaal van 51.5
kaya_6268
Kaya is al 6 jaar oud en meet maar liefst 173 met een passende 21.5 pijpomvang. Ze is een Finckenstein dochter uit de Hohenstein moeder Kathania II. De merrie is heerlijk cool en liet zich door niets van de wijs brengen, wat voor haar ruiter waarschijnlijk heerlijk is want ze lijkt zeer betrouwbaar en braaf.  Ze komt wellicht wat Trakehner adel te kort maar maakt dat ruimschoots goed door zeer vrouwelijk te zijn en lekker soepel te bewegen. Ze beschikt over grote gezonde voeten. Als ze iets meer bergop zou bewegen zou de jury iets meer punten aan haar kwijt hebben gekund. Nu was de score:  7.5-7-7/ 7-7,5-7/7,5 totaal: 50.5

monrow_6280
Daarna was het tijd voor de veulens. Te beginnen met een sterk ogend vos hengstveulen die als vader EH.Kasparow laat noteren en werd binnengebracht naast zijn moeder, Pr.St. Mondria van Amelio. Geen twijfel over zijn geslacht hij is een hengstje in alles, hij blijft uiterst cool ook als zijn moeder iets stress krijgt van het feit dat haar binnenbak heel anders is nu er publiek is en juryleden etc. Monrow blijft steeds goed bewegen en relaxed. Hij beschikt over veel bot en genoeg maat, komt wellicht in type iets te kort maar ziet er naar uit dat hij met zijn 3 erg goede gangen een geweldig sportpaard gaat zijn. Zijn moeder was al succesvol in de Eventingsport, deze spruit kan dat en nog veel meer.
De punten voor Monrow: 7.5-7-7/8-8-8/7.5  wat een totaal van 53 maakt.
emilie_6297
Elite stute Evita betrad de baan zij had haar EH.Hofrat  dochter Emilie aan de voet. De misschien wel beste merrie van Europa heeft ook nu weer een fantastisch veulen op de wereld gezet. Met Emilie kan het niet anders dan dat je gedachten terug gaan naar Elize, die andere Hofrat dochter uit deze merrie, ook al zo’n plaatje!! Ook Emilie kan geweldig bewegen ze wist iedereen voor zich te winnen met haar prachtige bergop draf en krachtige galop. De jury zag zeker ook die kwaliteiten maar moesten ook toegeven dat ze wellicht wat vrouwelijkheid mist. Het vertaalde in de volgende score: 8-8-7.5/7.5-9-8.5/8,5  wat een totaal maakt van 57 punten. Het veulen werd hartelijk uitgenodigd deel te nemen aan het Veulenkampioenschap voor het Rheinland op 31 augustus aanstaande.
caspara_6302
Caspara woont op Stoeterij Flaxman, ze is zoals de naam al doet vermoeden een EH.Kasparow dochter uit de EH.Caprimond dochter Corsica. Niet te missen Trakehner adel, chique én een beetje arrogantie vertoond dit beeldschone zwarte merrieveulen. Het is een modern en hoogbenig, zeer vrouwelijk veulen met een licht maar toch passend correct fundament. Ze had wat spanning omdat haar moeder het maar raar vond dat haar binnenbak er vreemd uitzag  waardoor Caspara vooral haar galop niet goed genoeg liet zien, ze hield haar rug wat vast. Heel soms zag de jury toch dat haar bewegingen goed zijn als ze even ontspande. Ook Caspara is uitgenodigd voor het veulenkampioenschap omdat ze mag bogen op een mooie cijferreeks. 9-8-7.5/7.5-8-7.5/8 maakt een mooie 55.5.
amalia_6318
En als laatste van de paarden in België betrad Amalia de baan. Ze is een EH.Hofrat dochter uit de Herzzauber merrie Agenda. Ze is een correct gebouwd veulen met een heel mooi oog, veel Trakehner Type. In de halslijn zag de jury een heel klein minpunt. Moeder Agenda is alweer 18 jaren jong en heeft met dit veulen haar eerste merrie veulen geleverd. Amalia bewoog makkelijk en graag door de baan en kreeg de volgende waardering van de jury.
7.5-7.5-8/7.5-7.5-7.5/8 maakt een score van 53.5 wat helaas net niet genoeg is voor het veulenkampioenschap.
Familie Hennekens had alles prima voor elkaar we werden uiitgenodigd nog even na te praten in de gezellige bar van de stal waar we allemaal zeer verwend werden met Koffie en taartjes.
Daarna is de commisse naar Liessel gereden om daar naar nog 3 veulens te kijken.

2 Ice Age veulens deden een “thuiswedstrijd”. Het merrieveulen uit de Münchausen dochter Goldkrone mocht opgenomen worden met:
8,5-8-8/7,5-7,5-7,5/ 8   daarmee mag ze met haar totaal score van 55 naar het veulenkampioenschap net als het andere Ice Age veulen wat fokker en/ eigenaar Toon van Osch liet zien:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
een Ice Age uit de Biotop dochter Harare kreeg zelfs nog een punt meer! Haar 56 punten werden als volgt genoteerd: 8-7.5-8/9-8-7.5/8

Omdat het laatste veulen van Hi Fidelity geen geweldige start heeft gehad, hij heeft zijn moeder verloren toen hij geboren werd, werd deze voshengst niet gepunt maar wordt er wel een paspoort voor hem gemaakt. Hij liet zich ondanks tegenslag prima zien aan de zijde van een surrogaat moeder.
Van de paarden bij de Garst hebben we geen namen gekregen die zullen wellicht nog volgen. Foto’s gemaakt in de zonovergoten baan van de Garst zijn van de hand van Ad Molendijk.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!