1e bezichtiging Rheinland

Geplaatst door on 22 augustus 2013

heinen_6344
Gisteren werd bij Stall Camp in Geldern de 1e bezichtiging gehouden voor hengsten van geboortejaar 2011. De aantallen aangemelde hengsten is door heel Duitsland gedaald als gevolg van de crisis vandaar dat er maar 8 hengsten waren aangemeld om beoordeeld te worden door de commissie. Die commissie heeft er al een flinke reis opzitten en is pas vrijdag heel Duitsland doorgeweest en heeft dan hun lijst klaar met hengsten die door mogen naar Neumünster in oktober. Op die lijst staan dan alvast 3 Rheinlandse hengsten, een veulen voor de veiling uit Nederland en misschien een verkooppaard vanuit Nederland.
Het was droog en zonnig een optimale dag om hengsten te tonen.
camp_6333
Als eerste zagen we een Imperio uit de Münchhausen dochter Golda Meir. De vos vertoond nu al veel maat. Hij beweegt goed en in balans. In de baan los houd hij door spanning nog iets vast in de rug maar was hij welwillend over de hindernissen heen. Hij mag door naar Neumünster.
heinen_6322
Verder ging het met een Kentucky uit een Oliver Twist moeder. Hij is chique, heeft veel maat, is hengst en wil dat laten weten. Hij sprong erg goed en viel daarbij op door vooral een prima techniek in de achterhand. Ook deze zwarte gaan we terug zien in Neumünster.
spiegel_6324
Daarna zagen we een Rheinklang zoon, uit de Couleur Furst dochter Ragnit. Deze zwarte is correct gebouwd, met overzicht en rust trad hij de jury tegemoet. Hij is misschien een klein beetje “gewoon” in het gezicht maar maakt dat goed door een prettige uitstraling. Hij beweegt makkelijk en lekker door het lijf. Als je iets wilt aanmerken zou je kunnen zeggen dat hij iets zwaar bij de keel is. Hij wil graag springen en doet dat goed. Ook deze Rheinklang gaat de reis naar Neumünster maken.
De laatste hengst in deze groep, een Lombardi zooon kon de jury niet overtuigen. Hij sprong prima maar kwam verder op verschillende punten iets te kort.
Verder gingen we met de tweede groep. Daarin 2 Nederlands gefokte paarden.
cedric_6349
Cedric (Michelangelo x Gribaldi)heeft op ons Nederlanders al eens indruk gemaakt toen hij bij veulenopname maar niet kon stoppen met showen en dansen. Hij was op de late veulenopname toendertijd omdat hij pas eind juni is geboren. Nu bleek dat een echt nadeel te zijn. Hij is nog niet genoeg hengst, nog niet genoeg in zijn rol van vaderdier gegroeid. Hij is mooi en correct, staat in een middelgrote maat. Beweegt makkelijk en braaf maar mist hengstuitstraling. Hij waardeerde zich nog op boven de hindernissen door echt goed te springen. Toch werd besloten dat het geen hengst voor Neumünster was.
Een Come Close vos hengst die we daarna zagen sprong volgens verwachting goed maar in gangen en uitstraling kwam hij tekort en werd dus afgewezen voor de 2de bezichtiging.
griffioen_6334
De vos die we daarna zagen was weer een bekende voor de aanwezige Nederlanders. De Kentucky zoon uit de Connery merrie van de familie Griffioen is een groot en indrukwekkend paard geworden. Buiten op het harde toonde hij zich goed. Hij bleek echter, toen hij in de baan zijn galop en springen moest tonen, helemaal niet in orde. Hij had last van zijn luchtwegen, wilde niet voldoende bewegen.  Hij had zo te zien koorts was moe en gewoon niet lekker.  De jury heeft daarom verzocht hem gauw naar de box te halen en uit te laten zieken. Geen Neumünster dus voor deze mooie vos, erg jammer!
Als laatste een zwarte parel, een plaat je van een paard!
heinen_6341
Familie Heinen komt vaker met heel mooie paarden ook nu is dat weer het geval. Wederom een Kentucky zoon deze keer uit Polarion dochter Gipsy Rose.
Hij is hengst in alles overtuigd van zijn eigen schoonheid. Op het harde was zijn draf niet heel sterk hij stapte wel goed. In de baan kon hij zijn draf ook nog niet overtuigend tonen mar dat kan natuurlijk een momentopname zijn. Springen deed hij zeer ergonomisch , hij wist hoe het werkte. Hij mag mee naar Neumünster!

hopes_6365Verder ging het met veulens die geselecteerd kunnen worden voor de veulenveiling die altijd tijdens de Hnegstenkeuring wordt gehouden. Daar wil men het liefst wat laat geboren veulens maar die moeten dan wel van uitzonderlijke kwaliteit zijn. In die omschrijving past natuurlijk onze eigen  veulenkampioene! De Hofrat dochter uit Pr.St.Highness van Blue Hors Hertug. Ze is op dit moment iets overbouwd maar nog altijd is ze datzelfde chique correcte mooie veulen wat wij allemaal kennen. De jury had niet lang nodig om zich door de bruine merrie te laten overtuigen, zij kreeg te horen: Door naar Neumünster!

Er was ook de mogelijkheid om rijpaarden te tonen, op de hengstenkeuring is ook een rijpaarden veiling waar altijd goed gereden jonge paarden voor gezocht worden. Helena van Goldschmidt toonde zich onder Anouk Ivits weer erg goed, makelijk te rijden een fijn meewerkend paard, ze werd op de reservelijst gezet dus wellicht zien we haar terug in Neumünster?

We hebben nog geen volledig overzicht maar na vrijdag zal er wel een lijst bekend worden gemaakt met wat ons te wachten staat van 17  t/m 20 oktober, spannend!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!