Veulenkampioenschap 2013

Geplaatst door on 25 augustus 2013

twan2012_2734_kl
Het veulenkampioenschap op 31 augustus aanstaande lijkt weer een echt feest te gaan worden. Maar liefst 36 veulens zijn uitgenodigd kampioen2012_2870_klom mee te dingen naar het Kampioenslint en de trofee. 17 hengstveulen en 18 merrieveulens hebben tjdens de stamboekopname 54 of meer punten toegekend gekregen wat hen een startbrevet geeft voor dit kampioenschap.
Dat de crisis ook in de Trakehner Fokkerij zijn sporen nalaat is overduidelijk. Waar we in de goede jaren tot 200 veulens konden verwelkomen die in Rheinland geboren zijn, dit jaar zijn er maar een kleine 70 aangeboden voor stamboekopname. Nog altijd hebben we in Rheinland, Nederland is in de Trakehner Fokkerij een onderdeel van dit fokgebied, boven gemiddeld goede kwaliteit paarden. Heel vaak komen de beste veulens van heel Duitsland vanuit Rheinland. Daar komen dan ook natuurlijk later weer meer keuringskandidaten uit. In de bijlage die u hier kunt downloaden kunt u alvast zien welke veulens zijn uitgenodigd om naar Schloß Wickrath te komen. Komt u ook allen? De toegang is gratis en de reis is zeker de moeite waard!
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!