2de Hohenschmark veiling

Geplaatst door on 3 september 2013

DSC_1103
Afgelopen weekend vond de tweede Hohenschmark stoeterij veiling plaats. Gestüt Hohenschmark ligt in Schleswig Holstein in het plaatsje Plön (waar ook Stoeterij Tasdorf te vinden is) daar heeft Dhr. Norbert Timm zijn stoeterij met voornamelijk Trakehners maar ook een aantal Holsteiners en Oldenburgers. Op een prachtig mooie lokatie, tegen een heuvel en aan de rand van een schitterend meer wonen een kleine 100 paarden. Hengsten als Dürrenmatt, Herakles en Amadelio doen hier hun dekwerkzaamheden. Juist daarom is het heel verrassend om een aantal van die namen terug te vinden in de lijst van te veilen paarden. De catalogus bevatte 31 paarden, 22 daarvan zijn Trakehners. Er was een kijkdag georganiseerd op zaterdag, op zondag was er eerst een voorstelling van de veilingpaarden in de ochtenduren in de buitenbaan, ’s middags was er nog een laatste voorstelling voordat de paarden onder de hamer kwamen. De binnenbaan was prachtig aangekleed, vlaggen en bloemen, VIP tafels en muziek. Er waren maar net genoeg zitplaatsen om de kleine 300 man aan publiek tegemoet te komen. In de veiling zaten veulens, 2 jarigen, jonge rijpaarden maar ook fokmerries en dekhengsten, werkelijk voor ieder wat wils dus.
Net als vorig jaar werden de prijzen beinvloed door de crisis, ze waren laag vaak veel te laag.
1 driejarige ruin ging voor maar €1500 over in andere handen maar gelukkig was hij de enige die zo laag verkocht werd.
tcn-belladonna_0799
Een mooie bewezen goede fokmerrie Bella Donna met als vader Caprimond ging dragend van Herakles naar een andere baas voor €7200.
Al snel was het de beurt aan de eerste dekhengst die onder de hamer kwam, Serafin  is een mooi groot donkerbuin dier met prima gangen die een goede opleiding lijkt te hebben gehad.
tcnserafin_1308
Hij deed in de vrij kleine veilingring goed zijn best bleef steeds bij de les en kreeg de bieders zo ver om door te gaan tot €39.000
Dan was het de beurt aan een opmerkelijk goed rijpaard. Ze is nog maar 3 jaar oud maar meet nu al 169. Ze is net als haar vader een uiterst cool en meewerkend paard, is niet 1 keer onder de indruk van de omgeving wat voor een driejarige heel bijzonder is.
tcn-donauliebe_0906
De Redeckerdochter Donauliebe werd gekocht door dezelfde koper als die vorig jaar Redecker heeft gekocht. De goedgekeurde zoon van EH.Kasparow Redecker werd vorig jaar op deze zelfde veiling voor €85.000 verkocht en daarna helaas gecastreerd. Nu dus kocht dezelfde eigenaar deze dochter.
1 van de klapstukken van de veiling was Premie hengst Dürrenmatt hij was tweede reserve van de hengstkeuring van 2011 toen aangekocht door meneer Timm voor €120.000. De hengst is uitgegroeid tot een mooi sportpaard goed in balans en zo te zien makkelijk te rijden liet hij zich erg goed zien aan het publiek.
durrenmatt_0814
De Hirtentanz zoon is een dubbelgetalenteerd paard maar kreeg hier helaas niet de kans ook zijn springgenen te tonen. Toch wist hij twee partijen te verleiden om te bieden en bracht hij een mooie ronde ton op. Vooralsnog is het niet bekend waar hij heen gaat.
tcndossier_1170

Verder ging het met de veiling na een paar Holsteiners en wat Oldenburgers werden er meer Trakehners voorgesteld. Deze fraaie Bruine ruin van 3 jaar oud mocht niet naar een nieuwe baas omdat er niet meer als €6500 werd geboden.  Een goed gereden ruin van 6 jaar ging voor €32.000 dan weer een 4 jarige ruin die voor €4700 over ging in andere handen.
Zo kwamen we steeds dichterbij de finale van de veiling.
tcn-amadelio_1037
Dorothee Schneider was vanuit Zuid Duitsland aangereisd om Amadelio, die zij in training heeft, voor te stellen. We weten niet wat de reserve was op deze hengst maar die lag boven €170.000  want toen er niet meer dan dat bedrag geboden werd mocht de hengst niet in andere handen over gaan.
tcn-amadelio_1101
De indruk ontstaat dat er veel mensen waren om op koopjes te jagen en die kwamen niet veel naar boven.

Nog even de cijfers op een rij: de 22 Trakehners die geveild werden brachten een doorsnee prijs op van €17.000 totale omzet van de veiling was €300.000.
tcn-hohenschmark_1114

Meneer Timm heeft aangegeven met deze veiling een nieuwe traditie te willen starten, volgend jaar zal er dus eind augustus/begin september weer een Hohenschmark veiling zijn?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!