Zikade 6de op Bundeschampionat

Geplaatst door on 9 september 2013

Dit weekend zijn, als in Nederland, ook in Duitsland finales gereden.  In Duitsland ging het om het Bundeschampionat, het kampioenschap waar alle in Duitsland aanwezige rijpaard en pony-rassen. Elk stamboek zoekt zijn eigen beste jonge paarden en zend die uit naar Warendorf. Daar worden ze dan naar leeftijd met elkaar vergeleken waar dan weer een kampioen uit voort komt. In de dressuur, springen en samengestelde sport hebben Trakehners meegedaan en gestreden met andere rassen. In de dressuur zijn er twee doorgedrongen naar de ho0ogste regionen.
zikade-mareike
Bij de driejarigen komen we deze mooie donkerbruine merrie tegen. Zikade viel in Hannover, op het Trakehner Bundesturnier,  al op door haar geweldige gangen en rittigkeit waardoor Dhr. Gehrmann en de rest van de commissie deze merrie uitzocht om mee te do0en in de driejarige dressuurklasse. Daar werd ze ook weer gereden door Mareike Peckholz. Zij is de stalruiter van fokker en bezitter van Zikade, Gestüt Hohenschmark. Zij stuurde de merrie naar een gemiddelde van 8.1 (met een 8.5 voor stap en galop) Zikade is een Singolo dochter uit een Tambour moeder.

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!