de Vrijdagochtend

Geplaatst door on 18 oktober 2013

gluckrufII_6688
De jonge hengsten zijn vanmorgen allemaal in de hal geweest. Daar mochten ze allemaal een klein stukje gangen laten zien. Dan mochten ze de springkooi verkennen waarna de hindernissen verhoogd werden. Bij dat verhogen wordt rekening gehouden met het talent van het paard en de wensen van de trainer / eigenaren.

Alle hengsten moeten springen maar niet allemaal hoeven ze tot boven in de staanders te gaan. Sommige hebben het springen in de genen andere wat minder. Wederom was het de Dramatiker vos Glucksruf II die in positieve zin opviel door zijn techniek. Ook een Abendtanz Erbprinz, een Zauberdeyk, de gekleurde Solitair Rouge, een donkerbruine Redecker zoon Luxor en een  bruine Tycoonzoon die Tyson heet kregen de handen op elkaar. De Hirtentanz zonen,Erbprinz en Isle of Man  deden wat ze goed kunnen, gewoon goed springen.
luxor_6795

Vooralsnog is er geen hengst die nu al duidelijke potentiële Sieger lijkt te zijn maar in de wandelgangen horen we de naam Kissinger wel zingen. Dat is dan niet de Kissinger die wij in Nederland kennen maar een Singolo zoon uit een Arogno moeder, hij geniet veel bijval. Hij heeft nog geen fouten gemaakt, beweegt heel goed in drie gangen komt heel netjes over het hout heen  en is constant in zijn optreden misschien dat hij…………?
tyson_6833

Zo meteen gaan we verder met een presentatie van de veilingpaarden. Daarin een aantal Nederlanders. TCN kampioenveulens Hofrat’s High Spirit ( uit de Hertug merrie Highness) en Goldschmidt zoon uit de Le Duc merrie Helmsley die de klinkende naam Hangover heeft gekregen zijn onderdeel van de te veilen veulens. Daarnaast zit in de rijpaardcollectie nog een Goldschmidt kind, Helena (uit een Mackensen moeder) wordt onder de zeer vaardige  van Jana Freund voorgesteld. Over de middag later meer,

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!