Wie zien we nog een keer terug?

Geplaatst door on 19 oktober 2013

Vandaag hebben we alle hengsten in de baan los gezien. Daar worden ze op een “8 ” getoond. Ze krijgen dan de kans om hun balans te laten zien, voluit te draven en ook om even gang te maken in de galop. Je ziet dat er paarden zijn die de steun van hun voorbrenger missen, andere genieten van de vrijheid. Na de presentatie van vanmorgen werd bekend gemaakt wie door mogen naar de laatste selectie. We geven ze u op catalogus volgorde. Helaas hebben we van de eerste twee geen beeld van vandaag, daarom archiefbeelden van hen.
Neumünster - Trakehner Hengstmarkt

1) is een zoon van de Volbloed Favoritas xx uit een klassieke (merrie is geboren in 1987) Bartholdy merrie. Hij beschikt over heel veel springvermogen maar zou iets meer modern Trakehner flair mogen hebben.
2_5667
2) is Gabun een bonte zoon van Camaro uit de Arabisch volbloed merrie Galina ox. Hadden we vorig jaar een jaar waarin de I lijn veel invloed had op de collectie dit jaar lijkt het jaar van de oudere merries te zijn. Maar lieft 16 hengten hebben een moeder van 15 jaar of ouder. Ook Galina is een dame met een respectabele leeftijd, ze is inmiddels 18 jaren jong. Ze toont met Gabun een chique aansprekend bont paard met genoeg maat en opvallend goede brede voeten. Hij sprong goed en heeft sterke gangwerk.
4_7840
4) Gorbatshow is ingefokt op Sixtus over het hout was hij erg goed op de 8 vanmorgen viel hij wat tegen in de galop. Zijn draf is echter wel goed.
6_8482
6) Scaglietti is een hengst uit de eerste jaargang van All Inclusive. Hij mag bogen op de fantastische Tasdorfer merrie Schneeflocke als zijn moeder. Hij heeft maat, flair, gangen en uitstraling. Een zoon om trots op te zijn.
8_8570
8) Bystro is de tweede All Inclusive zoon die door mag naar de laatste ronde. In draf en over de hindernis zou hij zijn rug wat meer los mogen laten. Hij heeft veel maat en een passend fundament. Op de “8 “baan was hij bereid alle hekjes als hindernis te bestempelen en redde zich handig door steeds de zweep voerders te snel af te zijn. Een handige hengst!
12_8692
12) Glucksruf II  wat zijn naam al doet vermoeden is een volle broer van de eerder gekeurde Glucksruf. Ook dit een lichte vos van zijn vader Dramatiker die geweldig springen en heel groot beweegt. Hij is wellicht wat kort in het voorbeen en/of wat lang de rug. Dat hij een atleet is is zeker.
17_8853
17) Hofritter (v: Hofrat) een telg uit de geweldige Habsburg dynastie. Hij is een volle broer van de twee jaar geleden tot Sieger gekroonde Hawelmann. Deze schimmel broer heeft fantastisch gangwerk en red zich netjes boven de sprong. Hij beweegt steeds bergop en verslapt ook na een aantal keuringsdagen niet. Habsburg de stammoeder van deze hengst wordt vanavond geëerd om haar prestaties in de fokkerij. Zij en een groot aantal van haar kinderen en kleinkinderen zijn onderdeel van de Gala show vanavond. Hofritter is een waardige vertegenwoordiger van deze stam.
22_8918
22) het is weer een volle broer van een eerder gekeurde hengst. Deze Imperio Gallardo is een broer van Guardian. Ze lijken erg op elkaar, bruin, maat goed bewegen en een uitgebalanceerd karakter. Altijd bereid te doen wat de voorbrenger wil, je kop niet op hol laten brengen. Hij beweegt graag, het is geen spektakel paard maar wel een fijn sportpaard.
23_8984
23) is onze eigen Imperio zoon uit de Kaiser Wilhelm dochter van Evita, Evviva. Empire State was hengstveulen kampioen bij onze TCN stamboekdag twee jaar geleden. Toen ook toonde hij veel veer in de gangen. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een groot en machtig paard. Wellicht in gezicht iets te weinig Trakehner wat hij in uitstraling weer helemaal goed maakt.
24_8959
24) Zangor is de volgende Imperio zoon die door mag naar de laatste ronde. Hij is op jonge leeftijd al heel erg af. Heeft een mooi profiel met veel kraag en hengsten uitstraling. In bovenlijn iets week door zijn groeifase wellicht. Hij beweegt zeker en zuiver. Springt goed en met plezier. Ook de galop baan was zijn speeltuin hij is na dagen keuring nog altijf fris en vrolijk.
30_9205
30) de enige Kentucky zoon die door mag naar de laatste ronde. Deze grote bruine beschikt over grote partijen. Hij is net als de andere Kentucky’s iets aan de lange kant. Hij beweegt goed. Ook  Loyola hij heeft de steun van een hele goede moeder. Loreley is een heel mooie Tamboer merrie uit de fokkerij van mevrouw Gunia.
33_9273
33) Bel Baron is een bruine zeer herkenbare Munchhausen zoon. Net als zijn vader is het een groot paard met een duidelijke mannelijke uitstraling. Met een Partout moeder er voor zal hij kunnen bijdragen aan de dressuurpaarden fokkerij. Zo ver is het nog niet maar hij gaat wel mee naar de laatste ronde.
35_9357
35) Luxor een donkerbruine Redecker zoon lijkt elke dag een beetje beter. Heel mensbetrokken en goed meedenkend is hij er steeds bij. Op het harde was hij al goed, in de baan laat hij zijn bewegingen ook steeds goed zien. Hij springt prima, heeft daar ook plezier in. Hij beschikt over een mooi gezicht en een mooi correct gebouwd lijf. Met overzicht beweegt hij zich overal en vind veel fans. Een heel fijn paard en wellicht een kandidaat voor een premie?
39_9442
39) steeds meer mensen tekenen deze Kissinger aan als de Sieger. Een af paard wat heel mooi beweegt. Aan alles is duidelijk dat hij een vaderdier is. Zijn moeder liep een hele goede Stuten Leistung Prufung, Kissinger lijkt ook een heel fijn  bewerken paard bij elk optreden doet hij steeds weer zijn best. Mooie bewegingen met veel “Go”. Hem zou het kampioenslint niet slecht staan?
43_9579
43) is de laatste in deze rij van 15 rijpaarden die groen licht hebben voor de laatste selectie. Tyson is een Tycoon zoon. Hij beweegt groot en heel makkelijk. Wellicht door zijn leeftijd houd hij zich iets vast in de rug, ook boven de sprong lijkt hij dat een beetje te doen. Dat weerhield hem er niet van om heel makkelijk ook steeds hoger te kunnen springen. Een mooie draf een handige galop. Ook deze hengst is een heel fijn en wellicht veelzijdig sportpaard.

een impressie van de paarden in beweging:

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!