tranen overal…………..

Geplaatst door on 20 oktober 2013

DSC_1389
Wat is het toch dat Trakehner paarden ons zo kunnen raken? Een ieder die in de hal was vandaag bij het bekend maken van de Sieger heeft een traan weggepinkt of een brok in de keel weg moeten slikken. Kissinger is het geworden. Zijn fokker is Gräfin Alexandra  Dohna von Schlobitten en wat gunnen we het haar!!! De bloedlijnen van het Huis Dohna gaan zo mogelijk nog verder terug dan de Trakehner lijnen zo lang al houd dit geslacht zich bezig met het fokken van rijpaarden. Ook deze laatste telg uit dit geslacht Gräfin Alexandra is al sinds jaar en dag een vaste waarde binnen de Trakehner wereld. Zij verteld graag en vaak over haar geweldige Arogno merrie de St.Pr.Pr. und Elite St.Kontessina ondanks de hoge leeftijd van de merrie, ze was al 19 heeft ze de merrie laten dekken door Singolo. Zo ontstond de Sieger van 2013, Kissinger.
De hengst is het toonvoorbeeld van innerlijke rust en charme. Bij de uitreiking van de erelinten en bijbehorend edelmetaal bleef hij staan als een huis en liet het zich welgevallen. Daarna maakte de Gräfin, zelf ook geen 18 meer, ze gaat nog dit jaar 80 jaren jong worden, zelf een ereronde met haar “kind” (dat iemand de hengst gekocht heeft deed er even helemaal niet toe). Ere wie ere toekomt, zij heeft deze combinatie bedacht. De hengst paste zijn tempo aan zijn bejaarde fokker aan en in verzamelde en uiterst kalme stap oplettend of hij haar niet in de weg zou zitten liep hij braaf een ererondje, en de zaal brak in tranen uit. Iedereen ging staan met rillingen op de rug. Wat een emotie, wat een paard en wat gunnen we het de Gräfin!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!