Verdrietig bericht,

Geplaatst door on 23 oktober 2013

lauries-hengstDaarnet is bekend gemaakt dat een legende in de dressuurpaarden fokkerij Lauries Crusador xx in de leeftijd van 28 jaar is overleden. Een aantal dagen geleden was de hengst al ziek geworden. Bij onderzoek bleek dat de hengst een koliek had ten gevolge van problemen met zijn milt. De bloedwaarden wezen uit dat alleen een ingewikkeld en gevaarlijke operatie misschien verlichting zou kunnen brengen. In plaats van deze operatie werd besloten de hengst nog wat tijd te gunnen en hem niet door een pijnlijke behandeling heen te halen. In bijzijn van zijn groom is de hengst vanmorgen overleden. Wederom met verschijnselen van koliek.
Lauries Crusador xx laat grote hoeveelheden nakomelingen na die in alle stamboeken opvallen door hun bruikbaarheid als dressuurpaard.
lauriescrusadorxx
Lauries werd 28 jaar geleden in Engeland geboren waar hij voorbestemd was voor een rencarriere. Hij heeft als 2 en 3-jarige diverse successen gevierd op de vlakke baan tot hij naar Duitsland werd verkocht. Het Hannoveraner Stamboek ontdekte hem als eerst en keurde hem goed voor de dekdienst. Daarna volgde de Trakehners en de Holsteiners. Ruim 2700 paarden hebben Lauries als vader, onder hen 55 goedgekeurde zonen en 260 staatspremie merries. Bij het Trakehner Verband laat hij naast vele merries zijn zonen Krokant, United Nations xx en Immens achter als gekeurde dekhengsten. In Nederland kennen we allemaal de sportpaarden Londonderry en Laurentianer, ook zij zijn zonen van Lauries Crusador xx.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!