Kostolany is niet meer

Geplaatst door on 28 oktober 2013

kosto115
kostolany16 december zou hij 29 jaar oud zijn geworden maar het mocht niet zo zijn. Vanmiddag na zijn normale middagje weidegang heeft Kostolany het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De hengst heeft ongelooflijk veel voor de Trakehner fokkerij betekent. Door middel van zijn zonen maar vooral door zijn dochters is zijn invloed heel erg groot. Een karakter zoals we ons allemaal wensen, werkwilligheid die nooit stopt, Trakehner klasse door en door. In 2009 was Kostolany   Trakehner van het jaar en hebben we hem nog een keer samen met zijn baas Otto Langels zien optreden, niet meer onder het zadel zoals we zo vaak in eerdere jaren hebben gezien maar werkend “op de grond”  zelfs toen nog een passage en piaffe tonend. Onvergetelijk was hun optreden tijdens een Galashow in de Phantom of the Opera. kosto_12121
De laatste jaren is zijn naam vooral vaak genoemd als vader van Gribaldi en Silvermoon die op hun beurt weer enorme invloed hebben gehad in de fokkerij, niet alleen in de Trakehners maar vooral ook daarbuiten. Kostolany was in 1987 kampioen van zijn jaargang, ook de jaargang waarin Caprimond zat, waarna hij altijd is gebleven op de plek waar hij geboren is,

Gestut Hämelschenburg in Emmerthal. Kostolany werd opgeleid door zijn fokker Otto Langels. Sinds zijn aantreden in de fokkerij heeft hij steeds hoog in de indexen gestaan met een FN index van 121 voor dressuurpaarden productie maar ook vanwege de goede exterieur punten die zijn kinderen steeds weer scoren. Zijn afstamming leest als een geschiedenisles van de Trakehner fokkerij. Hij stamt via zijn directe moederlijn uit de beroemde Kasette moederlijn (Haubtgestüt Trakehnen) namen als Falke en Ibicus, Hertilas en Impuls. Over de vaderlijn komen we via Enrico Caruso naar Mahagoni, Amagun, Flaneur en Gunnar. Allemaal klinkende namen die hebben gezorgd dat deze fantastische hengst zoveel nakomelingen heeft mogen brengen.
kosto221
We noemen een kleine opsomming van zijn nakomelingen: de gekeurde hengsten: EH.Gribaldi (Kampioen Hengstmarkt in 1995), Showmaster (int. Gr.Prix), Tolstoi (Prämienhengst), Sanssouci, Silvermoon (Prämienhengst), Polansky (KWPN), Elfado (2006), Saint Cyr (Pr.H. 2009)
een aantal van zijn meer bekende dochters: Pr.St. Carara (Kampioensmerrie 1995), E.St. Kandra (moeder van o.a. EH.Kasparow), St.Pr.St. Herzlani (moeder van o.a. Hirtentanz) , Pr. St. Chamonix, en een aantal succesvolle sportpaarden: Shannon TSF (int. GP), Karlos (Eventing 3***), Pretty Woman (S-Spr.), Showmaster (int. GP Sieger), It’s Lieschen(DS), Karana(M/S Spr.) Barbados (Trak. Geländechampion 2000), Gribaldi (Int. GP Sieger), Silvermoon (S-Dressur)
kostolany-eind2013-kl

Het laatste beeld van een legende, Kostolany

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!