Gänseessen gezellig,

Geplaatst door on 27 november 2013

gezellig_0012
prijzentafel_0044De jaarlijkse afsluiting van het jaar wordt in Zuchtbezirk Rheinland altijd gevierd met het gezellige Gans eten. De editie van 2013 was erg gezellig en “volle bak”. Ook uit Nederland en België waren Trakehner liefhebbers afgereisd om nog een keer het afgelopen jaar door te nemen, natuurlijk was er heerlijk eten bij en werd de jaarlijkse kasspekker de Tombola weer gehouden.
Onze nieuwe voorzitter Ute Sanders is gegroeid in haar rol en had de hele avond het hoogste woord. Ze wist de avond goed aan elkaar te praten en de aandacht steeds weer bij de speaches te houden. Er word op zo’n avond veel gehuldigd veel bedankt en natuurlijk word er veel gelachen tijdens de tombola.
Die tombola had weer geweldige prijzen en dus vlogen de lootjes als warme broodjes over een toonbank.
lootjesmaken_0018
Dat ging zo hard dat er zelfs een te kort ontstond waardoor er meteen een noodvoorziening werd getroffen, er werden lootjes bijgemaakt door de bestuursleden zelf! Collectors items!
Maar natuurlijk werd er ook gehuldigd, alle merries die een staatspremie mochten ontvangen in dit seizoen krijgen daar ook een mooi “Delfts blauw” bord bij. Er waren er twee voor Nederland.
bordennederland_0043
1 voor de familie Brouwer voor hun Goldschmidt dochter Frühlingsflocke en een mooi bord voor Jack Noordermeer voor zijn geweldige Gribaldi dochter uit een Chronos moeder.
TCN leden in België Helen Hennekens, Daniel De Charleroy en Dr.Wilfried van Rossum kregen zo’n mooi bord. Helen omdat het door haar gefokte (EH.Kasparow x EH.Caprimond) merrieveulen erg hoog scoorde op het veulenkampioenschap. Meneer van Rossum zag het afgelopen jaar zijn hengst Zauberlord (v: Lord Luciano) goedgekeurd worden.
zauberlordG_0037
De fokker Simone Bell van Zauberlord en de eigenaar kregen beiden zo’n mooi gedenkteken.
daniel_0029
Ook de eigenaar van Elize de Hofrat dochter uit Schwadroneurdochter Evita werd Staatspremie merrie dus Daniel kreeg zo’n prachtig bord om aan zijn verzameling toe te voegen. Ook de punten van zijn andere Hofrat merrie het merrieveulen van Evita geboren in 2013, Emilie werd genoemd omdat ook zij fantastisch mooie punten kreeg.
helen_0051
Later tijdens de tombola mocht Helen alweer naar voren komen omdat zij de dekking van EH.Kasparow heeft gewonnen. Naast deze dekking werden er nog 5 dekkingen verloot en vele vele andere mooie prijzen. Het was weer een heel gezellige avond en een mooie afsluiting van het fokjaar 2013.
gezellig_0005
* alle beelden in dit artikel zijn van Gert Brouwer, veel dank Gert!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!