Hengsten in de 30 dagen test

Geplaatst door on 30 december 2013

In de verrichtingstest van Schlieckau zaten deze najaarsversie 40 hengsten in de collectie. Van die 40 waren er 4 Trakehner hengsten bij. Tijdens de dertig dagen die deze eerste test beslaat worden de jonge hengsten beoordeeld op vele punten , werkwilligheid, gangen, temperament, karakter, rijcomfort etc.etc. Gedurende die 30 dagen worden er cijfers gegeven en dan op nieuw op de laatste dag van de test waar het examen afgenomen wordt. Omdat er dan ook testruiters op de hengsten rijden geven zij ook hun eigen cijfers.  Al die cijfers samen vormen een gemiddelde, bepaalde cijfers worden gebruikt om de fokwaarde van de hengst te voorspellen.
grinmani
Grimani (v. Gribaldi) in eigendom van Toni Meggle werd in Munster Handorf gekeurd in 2013 en haalde in Schliekau hele gopede cijfers.  Een totaal cijfer van 7,59, met een dressuuraanlegcijfer van 8,48, zijn springaanleg werd wat minder hoog beoordeeld 6,58. Hij gaat de verwachtings-fok-waarde index in met 136 voor dressuur en 63 voor springen.
Avatar (v. Ajbek) de zwarte springparel uit Polen die ons verbaasde tjdens de hengstmarkt van Neumunster in 2012 was ook van de partij. Gemiddeld eindcijfer werd gezet op 7,52. Dat werd gevormd door een dressuurcijfer van 7,10 en een springcijfer van 7,83. Zijn index cijfers zijn: dressuur 85, Springen 96.
Guardian_16.jpgSan Silviano (v. Polarion) gefokt in het Rheinland door familie Heinen haalde een eindcijfer van 7.26 wat werd bepaald aan de hand van zijn 7.55 voor dressuur en een 6.9 voor springaanleg. Zijn indexcijfers zijn vooralsnog 106 voor dressuurnafok en 78 voor springnafok.
Guardian (v. Imperio) in bezit van Gut Roest had een gemioddeld van 7,65. Zijn dressuurcijfer kwam op 7.51 en zijn springcijfer op 7.03. Hij heeft daardoor een index waarde van 117 dressuur en 75 springen.
Al deze hengsten zullen in de loop van het nieuwe jaar ook nog een 70 dagen test moeten ondergaan waar ze hun index cijfers nog kunnen verbeteren.
Alle gekeurde hengsten (van elk stamboek in Duitsland) moeten deze testen ondergaan, de cijfers worden altijd openbaar gemaakt  om de fokkers hun keuze te kunnen laten bepalen.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!