Caprimond 1984 – 2014

Geplaatst door on 12 januari 2014

Moesten we eind 2013 afscheid nemen van een icoon in de Trakehner fokkerij, 2014 begint met een minstens zo groot verlies. Caprimond, een jaar genoot van Kostolany, heeft op de leeftijd van 29 jaar het tijdelijke met het eeuwige verwisseld.
Caprimond stond synoniem voor Trakehner type, voor flair en voor de Trakehner in het algemeen.
Caprimond-Graf-2011

Het verlies voor de Trakehner fokkerij is groot maar gelukkig laat de misschien wel belangrijkste hengst van het stamboek een groot aantal dochters én zonen na. Het verlies voor de familie Wahler waar Caprimond zijn hele leven bij woonde is nog veel groter.
Bijna 30 jaar lang was hij de spil van het bedrijf het stralende middelpunt die mede bijdroeg aan het succes van het bedrijf maar daarnaast was Caprimond een familiepaard. Alle Wahler kinderen hebben op Caprimond hun eerste dressuurwedstrijden gereden. Slechts 14 was Theresa Wahler toen zij voor het eerst een Grand Prix proef reed op Caprimond die haar, als was het zijn eigen kind, door de proef hielp. Een paar jaar later reed Christoph, zelf toen een ventje van maar 12, voor een publiek van maar liefst 40.000 dolenthousiaste mensen in Aken tijdens de World Equistrian Games een demonstratie. Dat kon alleen met een paard zo door en door betrouwbaar als Caprimond.

In de laatste jaren heeft Caprimond een misschien nog wel grotere en belangrijker taak opgevat. Mevrouw Wahler die na een zwaar ongeluk ernstig gewond is geraakt en jaren gerevalideerd heeft, heeft dat allemaal samen met Caprimond gedaan. Hij was het eerste paard waar ze weer op stapte, hij was het die dagelijks met haar zijn bosritjes deed. Mevrouw Wahler herstelde, Caprimond was haar therapie.

Hij heeft tot in zijn laatse dagen deze bosritten met veel plezier en looplust gedaan maar sinds een paar dagen zag de familie dat hij zijn kracht verloor. Caprimond en zijn unieke persoonlijkheid zal nooit vergeten worden.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!