Wat staat ons te wachten?

Geplaatst door on 31 januari 2014

handorf07_allNiet dit weekend maar volgend weekend (dus 8 & 9 februari) is het alweer tijd voor de voorjaarskeuring. De voorjaarskeuring is de nakeuring van de Trakehner Hengstenkeuring. Als om voor wat voor reden dan ook het niet lukte om je jonge hengst naar Neumünster te krijgen en hem te laten beoordelen is er nog altijd een kans in Münster Handorf. De nakeuring is ook de plek waar volbloedhengsten naar toe kunnen om te proberen een dekbrevet voor het Trakehner Stamboek te verkrijgen. Munster Handorf is niet hetzelfde als Neumünster want de aantallen te keuren hengsten zijn altijd heel klein. Ook dit jaar is de catalogus van de keuring niet heel uitgebreid.

Hengsten voor februari keuring 2014
Hengsten van jaargang 2011

1 Adorator een schimmelhengst van Cedrus x Agar
2 Hattrick Go is een voshengst van Editorial uit een Maizauber moeder.
3 Haldor een donkerbruine Kentuckyzoon uit een Friedensfürst merrie maakt het lijstje voor de vol Trakehner hengsten compleet.
4 Er komt ook een Engels Volbloedhengst, Intergral xx is een nu 10 jarige bruine Lando xx uit een Local Suitor xx. En er zal een Shagya beoordeeld worden,
5 Diamant is een Pushkin schimmelzoon uit een Koyano merrie, met zijn 11 jaar is hij de oudste die opkomt voor zijn keuring.

De aantallen te keuren hengsten staat in schril contrast met het aantal hengsten die aangemeld zijn voor de grootse Hengstenshow die op de zaterdagmiddag wordt gehouden. Als ’s morgens de keuring voorbij is begint namelijk het echte spectakel, de show. Elk jaar weer een knalfeest! Daar moet je bij zijn!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!