TCN op bezoek bij Flaxman Arabians

Geplaatst door on 6 april 2014

publiek_0002
Het was een mooie dag om een stalbezoek te doen. baby-kossack_0011De terreinen rondom de stoeterij lagen er als altijd prachtig bij. Alle paarden die wonen bij de familie Hennekens hebben een geweldig leven. Altijd schone boxen, altijd genoeg prima voer en altijd ruimte om paard te zijn. Zo rond de 100 Arabische Volbloeds noemen Flaxman Arabians thuis maar ook een groep van meer dan 15 Trakehners hebben hun intrek genomen in de stallen van Flaxman. We hebben ons allemaal gericht om om 15.30 uur in Brecht aan te komen maar een ongeluk bij Breda gooide roet in het eten. Wegafsluiting lange, lange files maakte dat vrijwel iedereen te laat kwam maar Helen heeft gewoon gewacht met het tonen van de paarden en toen dan toch iedereen de file ontsnapt was hebben we allemaal kunnen genieten van een een collectie Arabische volbloeds die ons getoond werd en bijna alle Trakehners.
a-golden-girl-kosack_0008
Meest in de smaak vallende bij de Arabieren was de vosmerrie, die ook nog een zeer aansprekend veulen aan de voet had. De merrie draagt de naam A Golden Girl Kossack ze is een dochter van een voormalig Wereldkampioen zo leerde wij van Helen die alle bloedlijnen van haar paarden paraat heeft. Ze is gefokt uit een voornamlijk Russisch Arabisch bloed voerende Abakan dochter. De merrie beschikt over adel en een correcte bouw, over flair en vrouwelijkheid.  Ook de Arabische hengsten die aan ons voorgesteld werden maakte indruk. Hun bravour hun schoonheid, het doet een paarden lievend mens het hart sneller laten kloppen.
etoriek_0104
alexander_0025Helen liet ons daarna de Trakehner populatie zien. Eerst kwam stammoeder Agenda binnen met 2 van haar kinderen. Agenda,ooit voor het slagersmes weggekaapt door Helen, is inmiddels 19 jaar oud. Bij Flaxman heeft ze 4 veulens gemaakt in evenzoveel fokjaren. 3 x een Kasparow zoon en 1x een Hofrat dochter. 1 van de Kasparow zonen werd ons getoond, een driejarige zwarte ruin Alexander met een ongelooflijk goed bewegings- mechanisme. Met power draafde hij door de baan, het  achterbeen steeds direct mooi naar voren grijpend onder de massa brengend. De baan waar de paarden worden voorgebracht is eigenlijk te klein maar hij kon daar toch laten zien wat hij kan, en dat is veel. hofrat_0023Met de Hofrat dochter heeft Helen een opvolger voor Agenda. Door een zwaar leven heeft Agenda lichamelijk geleden, wellicht ook daardoor is het vorig jaar niet gelukt een veulen te fokken met haar. Toch gaat Helen het wel weer proberen om met Agenda een Zauberlord veulen te fokken.

Daarna zagen we een Caprimond dochter de baan betreden. De zwarte Corsica kwam met 2 dochters de baan binnen. Beide dochters van Kasparow. De oudste is de nu krap 3 jarige Catalina, een evenbeeld van haar moeder. Chique, zwart heel evenwichtig en Trakehner in alles. De jongste spruit uit deze tak is de reserve veulen kampioen van Rheinland van afgelopen jaar, Caspara. Ze is uitgegroeid tot een heel mooi jaarling, met alweer die Trakehner flair en  erg goede bewegingen. De volgende tak van fokkerij was alweer aan de beurt. Helen heeft ooit een Hohenstein dochter gekocht. Die merrie is weer verkocht maar ze liet in België 2 dochters achter.  Een nu 5 jarige van Perechlest en een 4 jarige van Kasparow. Beide merries hebben veel maat, alhoewel de Kasparow nog weer groter is dan de Perechlest, zijn donkerbruin en kunnen prima bewegen. Daarna kwam Mondria de baan in. Mondria is een inmiddels 14 jarige dochter van Amelio uit een Anduc Staatpremie merrie, Mocca. Mondria toonde ook 2 nakomelingen. Mondriana een 3 jarige merrie en Monrow een jaarlingvoshengst beide van Kasparow. Mondria liep ooit zelf hoog in de sport, ze was eventer onder Chantal Megchelenbrink en heeft het WK voor jonge eventingpaarden gelopen, wordt nu volledig in de fokkerij ingezet en dat doet ze ook al heel goed. Haar veulens kunnen erg  goed bewegen, los door het lijf en steeds van achteruit de motor onderzettend om de massa te tillen. Met als vader Kasparow achter die bloedlijn kan het niet anders dan dat dit super sportpaarden gaan worden. Toen was de andere Caprimond dochter Daylight aan de beurt. Deze mooie donkere vos is over 6 dagen uitgerekend dus was zwaar beladen met haar veulen maar er werd ook een fokproduct van haar getoond. Darwin is een driejarige Sidney Bay zoon. Hij is inmiddels geruind en ook hem lijkt een sportcarriere te wachten. Toen Feldmaus de baan betrad was het overal oeh en ah! Want de Le Rouge schimmel merrie heeft een zeer aansprekend hengstveulen aan de voet, Francisco. Een vrolijk en zelfverzekerd mannetje wat heel makkelijk beweegt en zich vol flair naast zijn moeder toonde. Feldmaus ziet er kapitaal uit vooral als je bedenkt dat ze nog maar 14 dagen geleden de bevalling van haar grote hengstveulen heeft gedaan. Het stel maakte indruk!

zauberlord_0059

zauberlord_0083Na een hele kleine pauze kregen we nog een verrassing voorgeschoteld, de in Belgisch bezit zijnde gekeurde Zauberlord kwam onder zadel van trainer/ ruiter Julia Coldeway de baan binnen. De hengst heeft een lange weg gehad om zijn dekbrevet te behalen maar de steeds aanhoudende eigenaar Dr. Wilfried van Rossum zag zijn inspanningen uiteindelijk beloond en verkreeg de goedkeuring, en zo terecht! De hengst is met elke keer dat we hem zien weer beter, weer sterker en ook steeds mooier. Zauberlord is een Lord Luciano uit de Zauberfamilie van Simone Bell. De 5 jarige hengst was totaal onverstoorbaar en toonde zijn gangen, zijn uitmuntende karakter en zijn welwillgheid door elke pas die hij zette in de baan van Flaxman raak te laten zijn. In balans en krachtig toonde hij 3 goede basisgangen. Een ieder kan zien dat hij een grote toekomst kan hebben in de dressuursport. Dr.van Rossum vertelde zelf over zijn hengst en dat deed hij met totaal gerechtvaardigde trots!

Voor het geweldige ontvangst werd onze gastvrouw Helen Hennekens bedankt met bloemen een presentje. We hebben door middel van een warm applaus willen aangeven hoe zeer we onder de indruk zijn van haar stoeterij, haar kennis van al haar dieren en bloedlijnen en de persoonlijke betrokkenheid van de familie bij hun paarden, het was genieten!
bedankt_0107
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!