De TCN Jaarvergadering

Geplaatst door on 7 april 2014

vergadering_0126
Als altijd wordt er vooraf aan de jaarvergadering een uitje gepland meestal gaan we dan dichtbij de lokatie van dat uitje met z’n alle eten en aansluitend aan het eten doen we de jaarvergadering. Nog nooit waren we zo dichtbij als dit jaar, aan dezelfde straat 500 mtr naast de stallen van Flaxman staat “eterij Molenhof”. Het staat goed verstopt achter wat huizen maar toen we het eenmaal gevonden hadden werden we verrast met ruime parkeergelegenheid, een modern ingericht restaurant en prima eten. Om een kleine 70 man vlot echt warm eten te verschaffen is echt niet simpel maar Molenhof deed het. Nadat we ons ruim bemeten ijsje hadden genuttigd gingen we over tot de vergadering.
bestuur_0125
Onze voorzitter Toon van Osch, penningmeester Marjan Timmer en secretaris Ad Molendijk namen achter de tafel plaats. De vergadering werd geopend en het afgelopen jaar werd doorgenomen. Alles passeerde nog even de reveu. De evenementen die TCN of  Trakehner Verband organiseerde, de successen die Nederlanders hebben gevierd met hun Trakehners,  de hengsten die ons ontvielen in de afgelopen periode en alle andere zaken die met Trakehners in Nederland te maken hebben werden uitgebreid besproken. De notulen van de vorige vergadering werden goedgekeurd. De cjifers zijn ondanks de verlaging van de contributie van vorig jaar nog altijd heel goed, weinig nieuws daar. Toon roemde deze website als de meest uitgebreide en meest “up to date” website die over Trakehners gaat. De redactie van de website kreeg daarvoor een mooie bos bloemen als dank voor het vele werk.  Daarna was het programma voor 2014 aan de beurt, wat staat ons allemaal te wachten dit jaar? Het hoofdbestuur heeft een delegatie naar Nederland/België gestuurd zij, mevrouw Sanders en meneer Hans Werner Paul waren aanwezig bij de vergadering en het stalbezoek en gaan nog verder hun reis vervolgen door het Belgische Trakehnerland. Er gaat een bijzonder reisje voor TCN leden georganiseerd worden , op 18 mei gaat de reis richting het 500 jaar oude Marbach, onderweg wordt een bezoek gebracht aan Pallerhaff en  Landgestüt Zweibrücken. Alle keurings en stamboekopnamedagen die in onze agenda op de website staan werden kort aangekondigd en er werd opgeroepen om vooral overal zo veel mogelijk tijdig voor an te melden en een extra oproep werd gedaan om een grote Nederlandse delegatie naar Hannover naar het Bundesturneir te krijgen.
vergadering_0129
Tijdens de rondvraag werd door de redactie van de website gevraagd om meer geluid vanuit de leden om de leden nieuws pagina mnog leuker te maken kan alleen als alle leden hun nieuws ook inderdaad insturen, de redactie hoopt op veel meer inzendingen met Trakehner nieuws. Om dat te stimuleren werd gesproken of het welllicht een idee was om mee te gaan in de zeer populaire social media en een Facbook pagina voor TCN in te richten. Eén van onze leden heeft al een facebookpagina ingericht, onderzocht gaat worden of we die voor TCN kunnen gaan gebruiken en hem gelijk te maken aan de TCN site in stijl, kleur en sfeer te maken. Dat zou dan een nog betere plek kunnen zijn voor leden nieuws en contact tussen de leden. Er werd verder gesproken over een manier om nieuwe leden aan onze vereniging te binden. We zijn geen noodleidende vereninging we zijn juist een zeer gezonde en sterke club, toch zijn er nog mensen zijn in Nederland met een Trakehner die we ook heel graag bij de club willen hebben om nog meer deelname aan de sportdag te creeeren en wellicht een verjonging te krijgen. Daar werd positief op gereageerd door iedereen die een veulen of een Trakehner aankoopt een jaar grats lidmaatschap van TCN aan te bieden. Dat gaan we dus doen. Een ieder die een Trakehner heeft en nog geen lid is krijgt een jaar lang gratis lidmaatschap aangeboden.
yvonne_0137Daarna was het tijd voor het uitreiken van de beeldjes, elk jaar gaat er een beeldje van de hand van Ellen Welte van een dansend trakehner veulen naar de fokker van het jaar. Dat kan zijn een fokker van een gekeurde hengst, van een staatspremie merrie maar het kan ook voor een uitzonderlijke  fokker zijn. En dit jaar gaat het beeldje naar een foker die bijzondere doelen nastreeft. In de woorden van Toon, deze fokker is dol op blond. Yvonne Molendijk heeft ondanks tegenslag en ongeluk doorgezet en vorig jaar kwam haar droom uit. Haar Almighty werd geboren, een palomino veulen uit de door Yvonne aangekochte Palomino merriedaniel_0152 Atena. Voor dit doorzettingsvermogen is de prijs Fokker van het jaar helemaal passend voor Yvonne! De Doruto memorial de prijs voor de Trakehner van het jaar, of Trakehner persoonlijkheid van het  jaar, iemand die voor het Trakehner stamboek iets opmerkelijks heeft gedaan gaat vaak naar een hengst of naar een bewezen fokmerrie. Dit jaar gaat de memorial naar een  jonge merrie, Elize een Hofrat dochter uit Schwadroneur wondermerrie Evita, heeft een geweldige staat van dienst ondanks haar jeugdige leeftijd. Geen keuringprijs ging aan haar zeer fraaie neus voorbij maar ook onder zadel doet ze het uitzonderlijk goed. Dragend en al deed ze het gewedlig in jonge paarden proeven. De eigenaar van Eliza, Daniel De Charleroy,  kreeg zeer terecht voor zijn inzet voor de hele Evita familie de Doruto voor een jaar mee naar huis.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

 

Dag beste mensen,
Zaterdag beloofde voor mij een hele leuke dag te worden. Een bezoek aan Helen en haar prachtige Arabieren en Trakehners. De imposante Zauberlord nog eens aan het werk zien. Gevolgd door de jaarvergadering van TCN, wat altijd een aantal boeiende gesprekken in het vooruitzicht stelt.Elize -2013-Mechelen-3 Daar kijk je als Trakehner-liefhebber toch naar uit. De dag liep op zijn eind en was voor mij al perfect, en dan krijg je daar nog een extra bovenop, en wat voor één! Elize, mijn oogappel, TCN-trakehner van het jaar. Totaal onverwacht, maar de verrassing is daardoor net nog aangenamer. Ontzettend blij en een ook wel fier was ik. Ik besef ook dat we dit voor een groot deel te danken hebben aan Jikkie en Theo, de fokkers, en aan haar vader zaliger, die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt, door Evita naar Nederland te halen. De eer komt hen dan ook ten dele toe.Eerlijk gezegd, was ik zaterdag bij het overhandigen van die trofee letterlijk en figuurlijk sprakeloos. Dat is jullie wellicht niet ontgaan. Ik was verrast, eigenlijk vol ongeloof, maar besefte nog niet helemaal wat me overkwam. Nu dringt het tot me door, zeker na het bekijken van het lijstje met voorgangers dat Ad me vanmorgen doorstuurde. Het is voor mij een hele eer om daar tussen te staan. Ik wil jullie dan ook nog eens heel hartelijk bedanken hiervoor!De wisseltrofee heeft intussen, zoals Antoon al heeft gezien, een plaats gekregen in onze living, waar hij gedurende een jaar vaak tot stof van gesprek (over Trakehners) zal dienen.
Nogmaals heel erg bedankt en tot binnenkort, Daniel
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!