Kaiser Wilhelm in de dekdienst via Gerard

Geplaatst door on 17 april 2014

hvp-kaiserwilhelm
Kaiser Wilhelm de beeldschone bruine Lehndorff’s zoon heeft prachtige successen behaald in de dressuursport. Nu hij gestopt is met zijn sportcarrière is er weer tijd voor andere zaken in zijn leven. Daarom wordt hij nu weer ingezet voor de fokkerij. Hij is via het hengststation van, Nederlander in Duitsland, Gerard Geling ter beschikking van de fokkers. Op de site van Gerard lezen we: met de stationering van Kaiser Lehndorff’s op Hof Timmrade (zo heet de stal van Gerard)  zijn we er in geslaagd 1 van de belangrijkste sporthengsten vast te leggen voor gebruik in de Trakehnerfokkerij. Bij zijn goedkeuring in 1999 werd hij geroemd om anke_kaiserwilhelm_01zijn type zijn sprekende gezicht en om zijn lichtvoetige en makkelijke stap. Een altijd tactzuivere draf hielp alleen maar mee om de hengst uit te roepen tot premiehengst. De hengst maakte naam door een uitstekend resultaat in de hengstverrichtingstest in Denemarken waarna hij in opleiding kwam bij Anke te Beek.  Zij reed hem tot in de internationale Grand Prix naar vele overwinningen. Omdat hij positief opviel kreeg hij de titel TSF voor zijn naam. Hij werd dus ingezet om het Trakehner ras te promoten en dat heeft hij heel goed gedaan!
De hengst kan bogen op een zeer sterke afstamming. Hij is een van de weinige goedgekeurde zonen van de gerespecteerde Marduczoon – Lehndorff ‘s. Deze lijn staat bekend om goed berijdbare paarden die graag meewerken met hun ruiter en een uitzonderlijk fijn karakter hebben.  Van moederszijde krijgt Kaiser Wilhelm nog meer goede eigenschappen mee. De veel bewonderde en vaak geëerde moeder Kandia III wordt gerekend tot de meest beproefde en beste fokmerries van de naoorlogse periode. Kandia III heeft naast Kaiser Wilhelm ook Kaiserin gebracht, zij is de moeder van siegerhengst Kentucky.

Tot nu toe heeft Kaiser Wilhelm zich vooral op zijn sportcarrière gericht maar tussendoor was er soms ook tijd om te dekken. Uit deze weinige paringen zijn al een aantal opvallend goede paarden gekomen. Om er een paar te noemen Evviva ( uit Evita van Schwadroneur) zij heeft al getekend voor het moederschap van Empire State (v: Imperio) en Pr.St. Kalimera ook een dochter van Kaiser Wilhelm TSF zij straalde als reserve kampioen van de Centrale stamboekopnamedag en daarna liep ze een heel goede SLP (resultaat 8.3)
Via de link naar Trakehner hengsten in het menu hier rechts kunt u meer informatie vinden over de beschikbare hengsten. Via het Hengstverteilungsplan zijn alle hengsten terug te vinden met hengstation, eigenaar en contactgegevens.

 

trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!