Trakehner Veelzijdigheids Initiatief

Geplaatst door on 8 mei 2014

trakehner-veelzijdig-5
Om te stimuleren dat Trakehners nog meer worden ingezet in de eventingsport is er een plan bedacht door het Trakehner Stamboek. Omdat Trakehner van oudsher meer “bloed ” (lees Volbloed, Engels en/of Arabisch) in de aderen heeft zijn ze uitermate geschikt voor juist deze tak van sport. Ze zijn altijd al veelzijdig geweest en lijken steeds meer aan te sluiten bij de eisen van eventing ruiters. De paarden moeten een goede dressuurproef kunnen lopen, uithoudingsvermogen en moed hebben om de cross country proef goed te doen en ze moeten goed kunnen springen, alles waar Trakehners goed in zijn dus! Het Stamboek wil graag dat de fokkers daar ook van doordrongen raken en hebben daarom een project gestart om ruiters, eventingpaarden, fokkers en trainers samen te brengen. Het doel is meer Trakehners te kunnen kwalificeren voor het Bundeschampionat in Warendorf, dé plek om je ras in de spotlights te zetten.  Dit project houd in dat er in heel Duitsland dagen zij georganiseerd waar je met je jonge Trakehner naar toe kunt gaan. Daar zijn dan behalve gerenomeerde ruiters en trainers ook vertegenwoordigers van het stamboek om naar de paarden te kijken, vragen te beantwoorden en alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden van de paarden.
Er zijn nu 4 van deze dagen geweest en het was een groot succes, fokkers raakten onder de indruk van deze voor hun misschien iets minder bekende sport, Stamboekmensen hebben alvast een aantal paarden gezien die wellicht voor het stamboek naar Warendorf kunnen en de combinaties hebben veel geleerd.

trak-VS-3
Er waren 4 dagen georganiseerd, 1 in het noorden, in het zuiden, het oosten en het westen. Sindsdien is er een storm aan informatie vragen naar het stamboek gekomen. 62 paarden deden mee. Iedereen heeft er van gehoord en iedereen wil er meer van weten. Fokkers vragen naar veelzijdige hengsten willen gegevens hebben van ruiters en trainers, Het is een initiatief wat nu al zijn vruchten afwerpt. Stamboek en fokkers zijn op dit punt dichterbij elkaar gekomen. vielseitigkeit-lars-2Er wordt een overzicht gemaakt van alle kennis en data om zo doende volgend jaar nog weer meer te kunnen doen en tot een goed veelzijdig en vermaartbaar paard te komen. Natuurlijk is er ook het marketingaspect. De paardenhandel, zal niemand verbazen, is niet op zijn hoogtepunt op dit moment. Spring en dressuurpaarden zijn overal en altijd te koop maar er is weldegelijkeen tekort aan veelzijdige eventing[paarden.
Naast het paarden gedeelte is er natuurlijk ook een ander doel namelijk het finanaciele stuk. Er is sponsoring nodig om dit dagen te blijven organiseren en ook daarin  zijn al stappen gemaakt. Er zijn al plannen gemaakt om dit project langjarig financieel te ondersteunen. In Zuid Duitsland is hier uitvoortvloeiend nog een ander plan ontstaan. Er zijn wedstrijden geselecteerd waar punten gescoord kunnen worden en het jonge paard met de meeste punten kan dan gekroond worden tot Zuid-Duitse Trakehnerkampioen. Het pan gaat verder uitgewerkt worden waardoor er in alle windstrken zo’n kampioenschap gereden gaat worden. Wij als Nederlandse fokkers mogen onze paarden er ook zeker voor aanmelden we horen dan natuurlijk bij de westelijke kring. Als er weer zo’n trainingsdag georganiseerd gaat worden zullen we er weer melding van maken zou geweldig zijn als er dan ook een Nederlands gefokt paard (of paarden) naartoe zouden gaan.trakehners-veelz-4

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!