Verslag TCN Reisje 2014

Geplaatst door on 21 mei 2014

Het TCN reisje startte als vanouds, te laat. Het reisschema was alweer naar de knoppen, maar ach gezelligheid kent geen tijd, dus iets later dan gepland aangekomen op het eerste adres Gestüt Pallerhaff van Cynthia en Jens H. Thorsen in Luxemburg. Deze mooie stoeterij is vooral sport gericht georiënteerd. Alle paarden worden opgeleid in een rustig tempo en de tijd nemend, dat het paard er klaar voor is en dan de sport in gaat. We hebben alle niveaus gezien, zodat we een goed beeld hadden hoe de paarden met zorg werden opgeleid, zoals gezegd een prachtige stoeterij waar wij zeer gastvrij ontvangen werden met een luxe lunch en prachtig weer, waarna wij ook hier weer later dan de bedoeling was, vertrokken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hawelmann (EH Hofrat x Artistic Rock) uit ES Heavenly van Smeets
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zenith 2002 (EH Monteverdi x Saint Cloud) Vierjarig werd ze als Premies merrie met 58 Punten en de tweede hoogste Score in Duitsland opgenomen.
PH something to talk
Something to talk 2011 (Hirtentanz x EH Herzruf)  3 jarig net onder zadel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aviator Red  2010 (Editorial x EH Sixtus) 2014 rijpaardkampioen Luxemburg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lunch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hamilton (EH Distelzar x Fahnenträger)  uit ES Habsburg van Smeets
Gestüt Zweibrücken
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marseille
2010 (Prince Patmos x Cosmir)

De 2e stop was Gestüt Zweibrücken, het kleinste landgestüt  van Duitsland. Dit Gestut heeft een lange geschiedenis, waar de bedrijfsleider dhr.  Alexander Kolsch ons veel van heeft verteld, met als hoogtepunt in het verhaal het verblijf van Napoleon en zijn paard op het Gestüt Zweibrücken.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Het Gestüt krijgt geen subsidie meer van Duitsland en is aangewezen op de gemeente en een opgerichte Stichting, hetgeen in houd dat ze veel nevenactiviteiten organiseren om de kosten te dekken. Het Gestüt Zweibrücken ligt midden in de stad, maar daar merk je ter plaatse weinig van. Er werden aan ons twee hengsten aan de hand getoond, in stap en draf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Insterburg TSF 1999 ( Hohenstein x Giorgio Armani)
Terug in de bus, het hotel en restaurant bellen “we zijn een uurtje of 2 later!” om 20:00 uur in het hotel, koffer op de kamer en als een speer naar het restaurant. Lekker gegeten, soepje (de meesten denken gourmetsoep) pannetje met rundvlees en kip en pasta,mangosorbetijs met slagroom na.
Nog even nakletsen, naar bed en om 8.00 uur de volgende morgen ontbijt en om 9.00 vertrek, vol verwachting naar Marbach, uurtje rijden over 56 km.

Gestüt Marbach
MB overzicht
Prachtig Gestüt, groots, grote weides, bergop, bergaf, merries met veulens(Arabieren , Warmbloed) Helaas geen Trakehners, prachtige Schwarzwälder hengsten en vele stallencomplexen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADe hele kudde merries en veulens binnen gewoon bij elkaar in een grote loopstal (alleen als een merrie gaat veulenen, gaat ze even apart in een stal in diezelfde loopstal)
Het plein tussen de gebouwen was ingericht voor het feest “500 jaar Marbach”.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het schema was 18.00 uur show,16.00 uur eten, na de koffie om 11.00 uur het bedrijf bekijken, het Gestüt was groot genoeg om jezelf bezig te houden maar na de koffie kwamen we erachter dat er om 18.00 geen show was. WAAAT?  Gelukkig werden wij na een praatje van Toon en Ad met Landoberstallmeisterin Dr. Astrid von Velsen-Zerweck  uitgenodigd om naar de show van 14:00 te gaan die voor de Vips was, er was nog wat plaats over.
De show begon om 14:00 en tussendoor de speeches. Zo werd door de  ministerie en andere belangrijke personen toegezegd dat Marbach ook in de toekomst steun krijgt zodat Marbach op de ingeslagen weg kan doorgaan, voor het 600 jarig bestaan?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De show werd geopend door huzaren te paard met trompet en pauken, daarna tijdens de openingsspeech galoppeerden 3 Arabische merries met veulens door de manege.
Alle Gestüten van Duitsland hadden een afgevaardigde gestuurd in vol uniform, deze gaven gezamenlijk een carrousel voorstelling. Ook para ruiters en amazones gaven een voorstelling met z’n achten, waarbij wij geleerd hebben in stilte te klappen,(wordt waarschijnlijk gedemonstreerd op de sportdag in Woudenberg).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook in de show jammer genoeg geen Trakehners aanwezig. Na de show was het plan om te gaan eten,maar na informatie ingewonnen te hebben bleek, dat het plan voor de volgende dag (de hengsten bekijken op de bijbehorende stations) niet doorOLYMPUS DIGITAL CAMERA kon gaan omdat de hengsten in quarantaine stonden. (weer een tegenvaller).
Gelukkig kon Toon nog regelen met Hoofdstalmeester Karl Single dat wij om 16.00 uur i.p.v. eten naar bijbehorend gestut Offenhausen konden rijden. 6 km verder,daar zouden zij nog 2 hengsten aan ons voorstellen.
MB Laurel
De hengsten Laurel ( Stan the Man xx X Pregel)  een hengst met goede springkwaliteiten en OLYMPUS DIGITAL CAMERAIcare D’Olympe AA  (Feticheur AA x Impulsif A AA) een zeer veelzijdige hengst, eerst in de top van het springen en de veelzijdigheid, daarna een nieuwe carrière in de dressuur tot Prix St. Georges.  Natuurlijk weer het restaurant bellen, een uurtje later a.u.b. dat lukte, Hoera!
MB dans
MB dans 1Na het eten naar het feest gegaan. De “Nederlanders”  hadden er weer zin in, Rob en Wilma openden het “Feest”, dansend bergje op bergje af! Geen uithoudingsvermogen, waren bekaf. Haha! Anderen volgden en ja hoor daar stonden die “Nederlanders” weer uit hun dak te gaan, veel gelachen en gedronken. Toen de band het liedje inzette I Wanna go Home begrepen we de hint  en gingen dansend naar de bus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De lekkere port van Ad  in de bus zorgde voor een goed slaapmutsje voor velen. Bij het avondeten was met algemene stemmen aangenomen dat Toon zou proberen om i.p.v. lege stallen te bezichtigen, eerder wegrijden en op de terugweg op bezoek te gaan bij Gestut Stöckerhof.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gestut Stöckerhof (Dagobert Vester –Hennef)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze mensen bedanken wij voor de ontvangst, slechts een avond ervoor gebeld en hebben ons toch zeer gastvrij ontvangen. Wat heet ontvangen: de verrassing van het weekend, een prachtig bedrijf tot in de puntjes verzorgd, zowel de paarden als omgeving. Geen onkruid te zien de paarden allemaal prachtig glanzend, stallen schoon zelfs geen spinnenweb, dat alles bovenop een berg gelegen met verschillende hoogtes van stallen binnen maneges. Aan de zijkant van de nieuwe grote binnenmanege een pad die je OLYMPUS DIGITAL CAMERAweer naar hoger gelegen stapmolen leidt, weer hoger nog meer stallen en op het hoogste punt een buitenpiste waar concoursen gehouden worden. Het laatste stuk was echt steil omhoog lopen, dat ging echt niet dansend, maar was je boven, man, wat een uitzicht! Als je hier op je paard zit denk je dat de hele wereld aan je voeten ligt. Ongelooflijk.
Maar, laten wij niet de paarden vergeten die wij hebben gezien: twee 2-jarige hengsten die voor de voorkeuring klaar zijn, perfect in conditie en wat een rust, staan aan het touwtje rustig bekijkend wat al die kleine mensjes toch aan het doen zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERADe hengst Mescalero 2008 (Impetus x EH Herzzauber ) uit de ES. Mariza IV werd voorgesteld voor de boxen van de merries en geen moment ongehoorzaam of ongeduldig. Deze rust heerste bij alles en iedereen op dit Gestut.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De hengst Impetus (Vivus x Feingeist) werd aan ons getoond, de hengst was gewond geraakt op stal bij een wedstrijd, stond naast een andere hengst, de twee hengsten gingen het gevecht  aan en Impetus  kwam met zijn voorbeen tussen de tralies vast te zitten, de brandweer heeft de hengst los moeten slijpen. Thuis wordt de hengst nu al vele maanden verzorgd en gestapt, hij mag sinds kort weer in de paddock, maar bij het aandraven is duidelijk dat hij nog steeds veel pijn heeft. Maar ook deze hengst prachtig om te zien met een volledige rust in zijn lijf en hoofd, super karakter. Wij hopen dat de stijgende lijn in zijn blessure goed doorgaat zodat hij wellicht weer in de sport kan gaan lopen, het dekken  kan natuurlijk gewoon doorgaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit was een super afsluiting van de reis, met lekkere hapjes en drank, het was er zo leuk dat we bijna met geweld TCN leden naar de bus moesten trekken, op naar huis waar wij iets vroeger dan gepland, aankwamen om 17.00 uur in Eindhoven.
Tot de volgende reis maar weer,
Yvonne en Ad.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!