Centrale Stuteneintragung Rheinland

Geplaatst door on 15 juni 2014

jury_7303
eva_7133Er waren veel Nederlandse paarden in Rheinland vandaag. Daar op de terreinen rond Schloß Wickrath werd de Centrale Stuten eintragung, of merrie keuring, gehouden. De jury had de zware taak om uit de aangeboden merries de betere, de beste er uit te pikken. We begonnen in de binnenbaan daar mocht op vrijwillige basis gesprongen worden en een 10 tal merries hebben van dat aanbod gebruik gemaakt.. De best springende merrie was de 4 jarige Prince Patmos dochter die in draf niet helemaal zuiver leek eva_7302te zijn maar daar boven het hout overduidelijk geen last van had. De 4 jarige haalde vandaag niet alleen de springtitel zij bleek later op de dag ook de beste 4 jarige merrie. De jury beloonde haar met: 8,5-7,5-7,5/7,5-7,5-8/8,5.

Er waren ook een aantal merries die ouder dan 3 of 4 waren en aangeboden werden of om hun Verbandspremie alsnog toegekend te krijgen of omdat ze eerder door hun sportcarriere niet op de keuring geweest waren. Van deze merries, iets in leeftijd gevorderd, was North Lake’s Malente een opvallende verschijning. Zij is al voor stamboekopname geweest maar dat was de-centraal en omdat ze inmiddels in de sport al bewezen te hebben heel erg veel talent te hebben moest ze nog een keer centraal aangeboden worden om voortaan van Pr.St. North Lake’s Malente door het leven te mogen. Dat lukte de merrie werd nog wat opgewaardeerd en haalde haar welverdiende premie.

En dan waren de driejarigen van Rheinland aan de beurt. 23 driejarige werden aangeboden, 14 daarvan zijn premiewaardig, als ze hun SLP (stationsmerrietest) goed lopen of ze bewijzen zich in de sport mogen zij hun premie   opeisen. In die 14 paarden vinden we maar liefst 7 paarden die op Nederlandse bodem geboren zijn. We beschrijven ze voor u op catalogus volgorde:
eva_7115
kopnummer 160 is Eva, alweer een telg uit de Evita familie. In dit geval is het een All Inclusive uit de Partout dochter van Evita, Elvira. Met een stokmaat van 164 staat de merrie mooi aan de maat voor een driejarige, je kan zien dat ze nog aan maat gaat groeien. Ze is vrouwelijk, overtuigend in haar type en kan goed bewegen. Vooral haar draf charmeerde de jury. 8-7.5-7/7.5-8.5-8.5/8 is haar cijferlijstje.
hichiko_7137
In nummer 161 herkennen we Hishiko, ook een All Inclusive dochter, nu uit de Biotop dochter Harare uit de fokkerij van Antoon van Osch. De zwarte mocht wat meer maat hebben, ze meet 162, maar heeft wel diepte in het lijf. Ze beweegt lichtvoetig kan hier en daar een beetje meer vlijt vertonen. Ze kreeg een prachtige cijferreeks: 7.5-8-7/8-8.5-8/8 waarmee ook zij premie waardig is. Met deze merrie kan Toon de zoveelste premie merrie toevoegen aan zijn reeks van foksuccessen.
honey_7151
honey_7087Dan is met 163 Honey Honey aan ons voorgesteld. Zij is een Artistic Rock dochter uit de Elite Stute Honeybey (Distelzar) Deze merrie heeft haar SLP al gedaan en haalde een sterke  7.8, door haar mooie type en heel goede gangen kreeg zij direct na het toekennen van deze cijfers : 8-7.5-7/8-8-7.5/8 de premie toegekend, zij heeft daarvoor alles binnen. Familie van der Heijden-Nuy van harte!

imagyne_7089
Gaan we verder naar de volgende Oranje inzending, nummer 166: Imagyne, een mooieimagyne_7205 grote donkerbruine Elfado dochter uit Isola Valencia van de familie Molendijk. Imagyne bewoog erg goed, altijd bergop en met het juiste effect. In de bovenlijn zag de jury wat verbeterpunten en ook het achterbeen is wellicht iets teveel gehoekt maar de merrie is een heerlijk paard en Trakehner in alles. 9-7,5-6,5/  7,5-8,5-8,5/ 8     Op naar de SLP dan is ook zij een premiemerie.
evora_7232
Dan kwam met 168 Evora de baan in. evora_7097Elke stap was raak, steeds van de grond af bewegend, met rust en overzicht de wereld inkijkend wisten we meteen, dit is een hele beste. Ze loopt over van Trakehner Type heeft een geweldige draf en is ook nog een gezegend met een sport lijf.
evora_7221
Een merrie die nog hoge ogen kan gooien! Hoge cijfers heeft ze al gekregen: 9.5-8.5-7.5/7-9-8/9 is de lijst die een kampioen maakt! Haar eigenaar Jeanette van der Staak is nieuw in de Trakehner wereld maar maakt een hele mooie sier met haar Evora! Gefeliciteerd!
tulip_7249
Nummer 175 hoorde bij Golden Tulip, een door Toon gefokte Kentucky merrie uit zijn Hertug dochter Golden Rose. Chris van Rooy schafte de merrie als veulen aan en heeft daarmee een goede keuze gemaakt. De grote goed bewegende donkerbruine is een zeer aansprekend paard, met en heerlijk silhouette. Ook zij mag bogen op een mooie cijferreeks: 8-8-7/8-8.5-7.5/8 Als Golden Tulip zich in de sport laat zien is ook zij premiemerrie.
haggis_7290
Met 181 betreede Haggis, 1 van de weinige vossen van vandaag de baan. Theo Verkuijlen fokte Haggis door Schönglanz  te combineren met de Saros xx dochter High Fidelity. Haggis is een mooie vrouwelijke merrie die nog wat aan kracht moet winnen. Ze heeft een heel mooi Trakehner gezicht. In haar punten zien we dat weerspiegelt: 8-7-7/7-7-7.5/7.5 waarmee ze net een puntje te kort komt voor een premie.

girl_7293
De laatste Nederlandse inzending was Golden Girl, met dat Golden weten we dat ook deze een fokproduct is van Toon van Osch. In dit geval gaat het over een Singolo dochter uit de Münchhausen dochter Goldkrone. De zwartbruine merrie beschikt over een mooie croupe, mist nog wat bespiering wat vooral in de halslijn opvalt. Ze beweegt met kracht en schwung door de baan. Ook zij kan haar premie halen als ze zich tijdens de SLP of in de sport bewijst. Haar 54 punten zijn als volgt verdeeld: 7.5-8-7/7.5-8-7.5/8

diadem_7164
Door de grote groep merries ontstonden er twee “endringen”, waaruit vervolgens een kampioensring gevormd werd. In deze kampioensring liepen 4 paarden. De indrukwekkende vosmerrie Diadem.  Ze is in eigendom van Gestüt Wiesenhof die de Düsterberg dochter aankocht van fokker Gestüt Inselhof. De merrie heeft een spectaculaire draf (waar ze een tien !! voor kreeg) en een geweldige uitstraling. Haar cijfers liegen er niet om: 9-7.5-7.5/7-10-7/8.5
oliverT_7305Er werden twee reservekampioenen uitgeroepen, beide haalde 58 punten. De zwarte Sasuela is een echt Heinen product, ze is een Oliver Twist dochter uit de superproducerende merrie Shakira (van Biotop) daarmee is ze een volle zus van de hengst Singolo. Ze mist misschien het laatste aan type maar heeft een fantastische galop en draf waardoor ze de titel verdiende. Cijfers voor Sasuela zijn: 7.5-7.5-7.5-/8-9.5-9/9
duo-reserve_7309

De andere Reservekampioene was Cousina, ze is een zeer fraaie bruine Rheinklang merrie uit Couracia, de Caprimondmerrie van Gestüt Bönninghardt. Een echte niet te missen Trakehner, goeie hals, supergoeie kop, 3 goeie gangen, een prachtig vrouwelijk gezicht. Een echt totaal plaatje. 9.5-8-7/8-8.5-8/9
cousina_7284
Het was een gezellige, zij het wat rommelige dag die voor de verandering een keer zonder regen verliep. Mooie paarden, goede paarden, allemaal in een prettige omgeving, het was weer een Trakehner feestje!
publiek_7239

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!