Stamboekopname in Vlaanderen

Geplaatst door on 23 juli 2014

Deze week werd er in Brecht bij Antwerpen ook een Stamboekopnamedag gehouden. Er is een prachtige buitenbaan in Brecht bij Stoeterij Flaxman, het weer was prima dus konden de paarden zich buiten aan de commissie laten zien. Ad Molendijk heeft deze dag de foto’s gemaakt zo hebben we een idee van hoe de paarden er uit zagen. Er waren drie 3 jarige merries en maar liefst 6 veulens die zich hadden gemeld voor stamboekopname.
Begonnen werd er met de jonge merries, als eerste kwam Funny Girl in de baan. Zij is een dochter van EH.Kasparow uit de volbloedmerrie Freneuse.
funny_150920

Ze heeft de schimmelkleur van haar moeder mee gekregen. Funny Girl meet 169 en is daarmee bepaald geen kleintje. Ze heeft op jonge leeftijd een trauma opgelopen waardoor ze wellicht iets beperkt is in haar beweging maar op haar lijf is daar niets van te zien. Funny kreeg de volgende cijfers toegekend: 7,5 – 7 – 6,5 / 7 – 7 -7 / 7

Vervolgens was Catalina aan de beurt wederom een Kasparow dochter, nu uit een Caprimond moeder.
catalina_152524
Een mooi typvol, duidelijk vrouwelijk paard wat ook nog eens erg goed beweegt. Ze werd beloond met een mooi rijtje cijfers, 8,5 – 7,5 – 7,5 /7,5 – 8  -7 / 7,5  Catalina is een merrie die als sportpaard hoge ogen zal gaan gooien en die ook in de fokkerij haar steentje kan gaan bijdragen. De foto is wat wazig, het paard is erg mooi en goed belijnd!

En er was nog een Kasparow dochter nu uit de Amelio dochter Mondria.
mondriana_154146

Ze kijkt op deze foto helaas wat chagrijnig wat ze van zichzelf helemaal niet is. Mondriana is een goed gebouwde Trakehner merrie met niet te missen Trakehner lijnen en een prettig op de mensgericht karakter wat niet anders kan dan goed worden in sport. Moeder liep in de Wereldkampioenschappen voor jonge Eventingpaarden in haar tijd en haar vader is natuurlijk al sinds jaar en dag leverancier van prettige en goede sportpaarden. In Mondriana werden deze kwaliteiten ook door de commissie herkend haar cijfers: 8,5 – 7  -7,5/ 7,5 – 7,5 – 7/ 7,5 Met deze reeks is Mondriana uitgenodigd voor de Staatpremievergabe op 6 augustus aanstaande in Wickrath.

francisco_155237Daarna werd er verder gegaan met de veulens geboren in België.  Ook hier een aantal Kasparow kinderen maar ook veulens uit de erste jaargang van Zauberlord. De commissie was zeer onder de invloed van de geweldige kwaliteit van de Zauberlord veulens. Eigenaar van de hengst en van 1 van de veulens , Dr. Wilfreid van Rossum, was uiteraard aanwezig en terecht zeer trots. Uit zeer verschillende merries heeft zijn hengst een aantal veulens geleverd die allemaal herkenbaar zijn en opvallen door mooie halslijnen,  goede bewegingen en een heel mooi Trakehner sausje.  De kwaliteit van de veulens is hoger dan de kwaliteit van de foto’s maar we hebben toch beeld willen geven van deze nieuwe Trakehners.
Deze schimmel hierboven is een Kasparow uit de Le Rouge merrie Feldmaus. Francisco is een heerlijk paard, hij beweegt steeds met kracht en schwung, heeft overduidelijk lol in het leven en gaat een fantastisch sportpaard zijn. Zijn rapportcijfers: 7 – 7,5 – 7/ 8 – 8 – 8 / 7,5

Comet was het volgende hengstveulen wat de baan betrad. Een superluxe en mooi veulen uit de Caprimond merrie Corsica. comet_161257
Comet is een Zauberlord veulen, hij is chique, hij is mooi ,hij beweegt goed en hij is overtuigd van zjin eigen geweldigheid, altijd een goed teken bij een hengst. Met deze rij cijfers: 9 -8 – 8/ 8 – 8 – 8 / 8,5 wat een totaal geeft van maar liefst 57.5 punt wat betekent dat hij het tot nu toe hoogst gepunte hengstveulen van het Rheinland is!  Een uitnodiging voor het Veulenkampioenschap op 23 augustus was dan ook een logisch gevolg!
magiclord_162320

Wederom een slechte foto maar wel een heel goed veulen, deze jonge man kreeg als totaal precies hetzelfde als zijn halfbroer Comet. Magic Lord uit Mondria van Amelio is ook al zo’n geweldig bewegend veulen, daarnaast is ie superchique en is alles een vent. Cijfers: 9 -8 -7,5/ 8 – 8,5 – 8,5/ 8 ook hij is uitgenodigd voor Wickrath eind augustus.
Zauberlord leverde ook dit merrie veulen:

wilfried_163731
Ze heeft nog geen naam maar verdiend die wel. Ze is gefokt door de eigenaar van Zauberlord, Meneer van Rossum. Ze komt uit een Windfall merrie. Ze verblijft in overdadige conditie maar wist toch te overtuigen als merrie, als Trakehner en ook zij wist heel goed te bewegen. Haar punten: 9 -8 -7,5/8 -8 – 8/8,5  Top gedaan Zauberlord, weer een uitnodiging voor het veulenkampioenschap in de bus!
Zeg je België dan zeg je ook de Evita familie, Daniel had de geweldige Evita zelf mee en ook haar Hofrat dochter Elize, allebei met een merrieveulen aan de voet.
We beginnen met Elize, zij heeft Schwarzgold dochter Eichengold gebracht.
elize_164740
Eichengold is een mooi en sterk bewegend merrieveulen zonder aftekeningen en een zeer waardevolle telg in de Evita dynastie. Haar score: 8 -7,5 -8/8 -8,5 – 8/8 uiteraard is ze daarmee uitgenodigd voor het kampioenschap. Ze kan dan samen op de wagen met Oma Evita en het 2014 merrieveulen van Evita, Elfie.
evita_171914
Eigenlijk een heel herkenbaar plaatje, we hebben er al een paar zo gezien. Een geweldige Hofrat merrie, supermooi en vrouwelijk erg chique en de Trakehner flair druipt ervan af. Elfie kreeg een uitnodiging voor het kampioenschap met deze cijfers: 9 -8 -8/7,5 -8 – 8/8
En dan was er nog de uitsmijter van de dag. Ook een merrie veulen maar nu weer 1 van Kasparow.
diana_170411
Deze foto doet haar geen eer aan maar we kunnen haar allemaal live gaan bekijken op het veulenkampioenschap want ook deze dame heeft dik verdiend daar heen te mogen. Diana is een Kasparow uit de Caprimond dochter Daylight. Ondanks dat ze op dit moment overbouwd is beweegt ze prachtig van de grond af met een geweldig mooi voorbeen en een steeds ondertredende achterhand. In alle gangen toont ze flair, lossigheid en gemak. Ze heeft een heel mooi gezicht en een mooi groot oog. Fraaie halslijn en ze is een niet te missen merrie. Haar cijfers? 8,5 – 7 – 8 /8 – 9 – 8,5 / 8,5 daarmee was ze het beste merrieveulen van de dag en komt ze heel icht in de beuurt bij het tot nu toe hoogst gepunte merrieveulen van Rheinland Baila’s Bently van Marian Timmer. De dames gaan elkaar tegen komen in de kampioensring op 23 augustus, het gaat er nog om spannen!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!