Trakehner wint in Roosendaal

Geplaatst door on 22 september 2014

roosendaal-ydt
In den Goubergh in Roosendaal wordt een Jonge Paarden wedstrijd georganiseerd onder de titel YDT Roosendaal. Het kampioenslint ging bij de driejarigen naar een Trakehnerhengst! Grand Gribaldi is, hoe kan het anders, een Gribaldi. Hij komt uit de Partout merrie van Maarten Pieters. Het veulen heette nog Pieters Pancake toen het op de TCN Stamboekdag verscheen. Daarna zijn er KWPN papieren voor hem aangevraagd en heet hij dus Grand Gribaldi.
De wedstrijd wordt gereden over meerdere delen, eerst de eigen ruiter dan net als wij gewend zijn in Duitsland ook door een gastruiter/ jurylid. Hieronder een deel uit het juryrapport van Roosendaal.
De kwaliteit heeft mij in positieve zin verrast. We hebben twee aansprekende kopgroepen kunnen formeren met stuk voor stuk fijne paarden, en opvallende winnaars”, vertelt Patrick van der Meer. Hij vormde samen met KWPN inspekteur Toine Hoefs het juryduo en reed na afloop de beste drie paarden per leeftijdscategorie over. Bij de driejarige lagen de punten van de beste drie paarden na de voorpresenatie heel dicht bij elkaar. Het overrijden zou alles bepalend zijn. De strijd ging uiteindelijk tussen twee heel verschillende paarden. Winnaar Grand Gribaldi (Gribaldi x TCN Partout) is volledig Trakheens gefokt, maar KWPN geregistreerd. De zwarte hengst is een royaal langgelijnd paard met een imponerend front. Zonder extreem spectaculair te zijn beschikt hij over drie goede basisgangen en is daarmee een heel compleet paard. Het gevoel bij het overrijden maakte Grand Gribaldi voor Van der Meer de duidelijke winnaar. “Zonder twijfel vond ik de Gribaldi het meeste gevoel geven. Hij heeft een hoog rijcomfort. Je voelde nog wel dat hij groen was, maar je kon toch al alle kanten met hem op. Dit is een paard, dat ik ook wel op stal zou willen hebben”. Grand Gribaldi is in eigendom van John Rockx die hem met het oog op de toekomst graag aan wil houden. “Ik kocht hem op zijn uitstraling en bloedopbouw met goed verervende Grand Prix hengsten Gribaldi en Partout. Ik heb van hem genoten in Roosendaal, waar hij gereden werd door onze Spaanse stagiaire Louis Closas Perez. En de tijd zal leren of hij echt zo goed wordt als dat wij hopen”, vertelt Rockx.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!