Hengstmarkt 2014, toch buiten!

Geplaatst door on 16 oktober 2014

 

publiek_0168
Er is sprake van geweest dat de eerste dag van de Hengstmarkt niet meer buiten bibberen zou zijn maar tussen de twee hallen in, onder een dak. Toch was het weer als vanouds gewoon buiten dat we de paarden voor het eerst zagen vandaag. Voordat “de hengsten op het harde “ begon hebben we al even een kijkje genomen in de vernieuwde en verbouwde hallen. De Holstenhallen zijn in een nieuw jasje gestoken. Frisse kleuren, eindelijk nieuwe stoelen, meer licht anders ingedeeld, de toiletgroepen gemoderniseerd en meer nieuw chique en modern! Dat kan ook gezegd worden van de collectie hengsten die zich dit jaar hebben geplaatst voor de tweede bezichtiging van de Trakehner Hengstmarkt. Geen heel grote collectie, we hebben er 33 op het harde gezien, maar wel veel moderniteit, veel maat en ook bloedspreiding.
Een paar hengsten hebben een oranje randje. René Fransen heeft er twee mee naar de tweede bezichtiging beide Easy Game zonen, en Ivanhoe, een Millenium uit Interesse is geboren in Nederland maar is nu in Duitse handen. Ook een Goldschmidt zoon maakt deel uit van deze collectie, weliswaar Duits geboren en getogen maar wel van onze Goldschmidt.

timberland_0044
De hengsten lijken per jaar wel groter te worden, ook nu een paar paarden met veel maat, veel zelfhouding en goede gangen. Opvallend was en All Inclusive zoon die niet alleen de naam van zijn vader eer aan doet maar ook erg op zijn vader lijkt, Timberland heeft een Schwadroneur moeder, draaft heel sterk is gepast arrogant en lijkt een heel compleet paard.

boulevard_0071
Boulevard was de eerste Easy Game zoon uit Nederland die zich mocht tonen, hij komt uit de Summertime merrie van René Fransen. Hij toonde een super showy draf en een heel makkelijke zelfhouding. De andere Easy Game is ook van René Fransen. gandhi_0118
Hij draagt de naam Gandhi, Gandhi komt uit Gundula een Michelangelo merrie. Gandhi is een groot paard met al heel volwassen partijen maar toch ook jeugd. Hij deed erg denken aan zijn legendarische Oma Evita.

prettycharmer_0137
De Goldschmidt draagt de naam Pretty Charmer en is nauw verwant met Praise Me, de veilingtopper van een aantal jaar geleden.

ivanhoe_0370

Millenium heeft 5 zonen in deze eerste jaargang. 1 van hen is Ivanhoe, een bloedmooi paard. Zijn moeder Interesse is de volle zus van Insterburg, Ivanhoe heette toen hij in Nederland op de keuring was nog Ivar en kreeg toen al mooie punten. Hij is uitgegroeid tot een goed aan de maat “ in Alles Trakehner” hengst.

Verder viel in positieve zin op de volle broer van Singolo, ook deze beweegt makkelijk en vrij op het harde. Heinen heeft met hem wellicht een kanshebber op een premie in handen. Een opvallend paard is Davidas, een Trakehner van over de oceaan. Hij heeft een zeer opvallende pedigree, helemaal op springen gericht. Pools top sportbloed gecombineerd met, het kan niet beter, Abdullah. Het maakt een vos, met opvallende vel onder zijn buik die nu al laat zien dat springen helemaal zijn ding is! Met het grootste gemak en steeds met veel plezier komt hij graag van de grond! Morgen is het vast volle bak in de hal als hij los gaat springen!
davidas_0231
Dit jaar zitten er 4 hengsten bij de collectie die al een jaar ouder zijn. Zij zullen zich ook onder zadel moeten tonen. Vandaag deden ze gewoon mee op het harde. Dat jaar verschil dat zie je, ze zijn nog steeds jonge paarden maar hebben toch al meer balans meer spieren. We zijn benieuwd hoe de hengsten zich de komende dagen laten zien, wie gaat er opvallen en groeien in zijn rol Wie wordt de favoriet? Morgen weten we weer meer.

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!