Springen op vrijdag

Geplaatst door on 17 oktober 2014

davidas_0079

Dat springen een steeds belangrijker onderdeel aan het worden is voor de veelzijdige Trakehners werd vandaag duidelijk. Alle paarden deden hun best boven het hout, wisten wat ze moesten doen en hadden de mogelijkheid er netjes overheen te komen. De commissie heeft al in de voorrondes goed gekeken dat de paarden goed kunnen springen.
lars-en-de-rest_0003Uiteraard zijn er uitschieters. Beide halfbloeds een Cavallieri xx zoon, Le Chevalier en een Favoritas xx Orlow zoon ( beide vossen) gaan hun toekomst beleven in de spring en / of veelzijdigheidssport. Handig en vlot gingen ze de uitdagingen en over techniek kunnen ze allebei in ruime mate beschikken. Het meest vermogen heeft de Amerikaans gefokte vos, Davidas. Abdullah als opa, het Poolse springwonder Horalas als vader, het kon eigenlijk niet anders. Hij speelde met de hoogte en breedte van de aangeboden hindernissen. Niemand zal Davidas beschuldigen hypermodern te zijn, maar dat hij een sporter is in hart en nieren is over duidelijk. Meer paarden zijn dubbel getalenteerd, de Herbstkönig kinderen deden het goed boven het hout waar dan weer Lexion, die als allerlaatste de baan betrad in positieve zin op viel. Hij zorgde dat alle bovenste lepels getest werden en liet niets terugvallen in het zand. Veel van zijn naaste bloedverwanten doen het goed in alle takken van sport, moet gek lopen wil ook deze zich daar gaan profileren als heel goed sportpaard.

lexion_0213

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!