wervelende show

Geplaatst door on 19 oktober 2014

Alles zat in de Galashow van deze Hengstmarkt, emotie, humor, prachtige paarden, snelheid, vakmanschap, kwaliteit, alles was er. Nadat Petra Wilm de show opende met haar King Arthur was het tijd om te springen. In een flitsend parcours met 6 hindernissen werd een mini wedstrijd verreden die werd gewonnen door de Heops dochter Minzlady. Philip Koch, de zoon van Petra, stuurde merrie handig en foutloos over het snelle parcours en wist als enige foutloos de barrage door te komen. Hirtentanz, gereden door Philip Hartman was nog sneller maar liet een balk het zand raken. Toen de hindernissen waren weggeruimd was het tijd voor vrouwelijk schoon. Omdat de Landesstutenschau dit jaar in Neustadt an der Dosse werd gehouden is daar al bepaald wie de beste 3 jarige  Trakehner merrie is van 2014. De titel ging naar Emma Peel een machtig mooie zwarte merrie van Kentucky uit een  Summertime moeder. Tweede werd de in Rheinland al tot kampioen uitgeroepen Sasuela, (Oliver Twist x Shakira van Biotop) beide merries bewogen zich met schwung en gemak door de baan met een opvallend goed en onderdragend achterbeen gebruik.
Verder ging het alweer met paarden onder het zadel. Herakles, reservekampioen van zijn jaargang werd vakkundig voorgesteld door Dorethee Schneider. Donaugold en andere reservekampioen werd gereden door Thomas von Samson. Herakles maakte indruk hij is nog maar 5 jaar oud maar bewoog zeer gedragen en sterk. Donaugold al ouder en verder opgeleid draaide zijn spreekwoordelijke hand niet om voor de Lichte Tour oefeningen.
Daarna was er dressuur van een ander soort, vrjiheidsdressuur wordt het wel genoemd, Jean Francois Pignon spreekt paardentaal werd er omgeroepen. Jean heeft echter geen woorden nodig, met alleen lichaamstaal kan hij zijn kudde merries, en 1 hengst, werkelijk alles laten doen wat je maar kunt bedenken. Het was een indrukwekkende show!
pignon_0028
Vervolgens betraden 4 hengsten de baan die al eerder in Neumunster waren. Fairmont Hill, Titan, Sergeant Pepper en Hamilton, zijn allemaal gekeurd en zijn daarna naast dekhengst/ sportpaard geworden. Fijne sportpaarden stuk voor stuk.

Daarna was er weer meer vrouwelijk schoon, nu in familievorm. In de al eerder genoemde Landesstutenschau werd de familie van Loa Loa kampioen. Loa Loa een nu 17 jarige Ivernel dochter, bracht twee dochters mee. Het leverde een mooi plaatje op met vrijwel identieke vosmerries.
shakira_0050Vervolgens was er nog een familie te bewonderen. Shakira de supermerrie van de familie Heinen in het Rheinland. De kapitale bruine is nu 15 jaar oud en heeft een hele schare aan succesvolle kinderen gebracht.  Society Crown (v: Polarion) is kampioen eenspan, Shapiro (Im Petto) is dressuurpaard, Singolo (Oliver Twist) is succesvol dekhengst en dressuurpaard, Sasuela (Oliver Twist) was kampioen van Rheinland dit jaar, Starwood (United Kingdom) in opleidn=ing tot veelzijdigheidspaard en Shakira had nog een telg mee. Sir Oliver maakt deel uit van deze jaargang hengsten 2014  en heeft het oordeel Gekort mogen horen. Weinig merries die zo succesvol zijn in de fokkerij!!

De naam voor het volgende onderdeel was Flying Dogs en dat klopte! Supersnelle hondjes en hun baas haalde in hoog tempo de gekste capriolen uit.

Daarna was het weer tijd voor Dressuur, helemaal uit Monaco gereisde Kasimir gereden door eigenaar Bernadette Brune liet zien waarom hij zo succes heeft in Frankrijk, met duidelijk plezier deed hij zijn Grand Prix oefeningen. Le Rouge  werd als altijd gereden door Paula de Boer die de vos ook in Grand Prix uitbrengt. Easy Game was uit Holland gekomen om te tonen dat hij n iet alleen heel goed kan lopen maar dat hij ook de hogere oefeningen beheerst.

 

Pignon liet ons vervolgens weer versteld staan door Hongaarse post te rijden in volle vaart zonder enig hulpmiddel, geen teugels, geen halsters, alleen maar staand op twee paarden galoppeerde hij rond. Daarna kwamen ook zijn jongste paarden de baan in. Met de minste moeite vroeg hij alle paarden te gaan liggen. Nadat iedereen uitgebreid gerold had gingen ze allemaal languit liggen en bleven ondanks oorverdovend applaus doodstil liggen. Je kan niet anders dan zwaar onder de indruk zijn van wat deze man kan met zijn paarden!

Kassio is een Sky Dancer ruin die nu 10 jaar oud is. Hij wordt in de samengestelde wedstrijdsport uitgebracht door Charlotte Sophia Hachmeister. Zij werd met haar Trakehner  Europees Kampioen bij de Young Riders dit jaar!

Dorothee Schneider reed vervolgens binnen op een ander paard in bezit van Hohenschmark, eerst al stelde ze Herakles volor, nu was het de beurt aan de 4 jarige Zikade, Zij was dit jaar de beste 4 jarige van heel Duitsland en liet nog even zien waarom. Indrukwekkend bewegen in balans en steeds raak draafde ze in de bomvolle hal de sterren van de hemel.  Zikade is een Singolo uit een Tamboer dochter.

De avond werd traditioneel afgesloten met het Oost Pruisen lied op trompet, als altijd gingen we daar allemaal voor staan. Het blijft indrukwekkend om weer even herinnert te worden aan de geschiedenis van niet alleen het oudste rijpoaardras van Europa maar zeker ook het leukste!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!