Agenda is niet meer

Geplaatst door on 5 november 2014

agenda_boven
Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde voor onze paarden. Ze moeten gezond en vrolijk zijn, ze moeten kunnen doen waar ze goed in zijn en eigenlijk moeten ze nooit weg gaan. agenda-745sWe weten ook allemaal dat dat niet kan. Helen Hennekens heeft vandaag afscheid moeten nemen van haar Agenda. Agenda is een Herzzauber dochter uit een Caprimond moeder. Agenda’s leven was, voordat ze bij Helen kwam, lange tijd niet gevuld met rozengeur en maneschijn. Agenda werd geboren bij een kleine enthousiaste fokker in Duitsland die haar keurig heeft opgefokt, haar goed heeft voorbereid en haar toen, via de Eliteveiling van Klosterhof Medingen, verkocht heeft. Zo kwam Agenda in Nederlandse handen. Ze werd gekocht door nieuwkomers in de paarden fokkerij / paardenhouderij. Ze hebben haar een tijdje goed verzorgd en laten rijden door wat meisjes in de buurt maar toen duidelijk werd dat het paarden leven niet paste bij hun levensstijl is de merrie verkocht. Daar begon een reis van stal naar stal, een periode bij een ruiter die Agenda naar het ZZ-Licht reed maar toen er door een klap van een ander paard een blessure ontstond werd het van plek naar plek verkast worden alleen maar erger. Ruim 6 jaar geleden stond ze uiteindelijk op een nare handelstal voor een bodemprijs.
agenda-741s
Arja heeft Helen bijna gesmeekt om de merrie te kopen om een einde te maken aan het verslepen van Agenda. Zo  kwam een vermagerde, geblesseerde, eigenlijk geruïneerde merrie als eerste Trakehner op de Arabieren stoeterij van Helen en Kai Hennekens. Dat was een rare eerste kennismaking met een ander ras want ja, een kapot been, een vieze vacht, geen vlees op het lijf en vrijwel uitgebluste ogen was een heel ander beeld dan de kapitale merrie die ooit naar Nederland kwam in dezelfde veiling als Kasparow. Maar Helen hield het vertrouwen in de merrie gaf haar rust en eten. En zo werd Agenda weer het paard wat ze was.  Ze werd de stammoeder van de Trakehnerkudde van familie Hennekens en had de status van Koningin van de stal, een rol die heel goed paste bij de fraaie bruine, fantastisch bewegende merrie. Helen heeft haar naar de keuring meegenomen en gezorgd dat ze haar zeer verdiende premie kreeg. Al eerder heeft Agenda een Kasparow zoon gebracht, toen ze nog maar net in Nederland was, nu  werd ze wederom ingezet in de fokkerij en bracht nog 3 Kasparow nakomelingen, allemaal hengsten, Amadeus, Alexander en Asparow. Haar laatste veulen is een dochter van Hofrat, Amalia. Haar genen zullen nog doorgegeven kunnen worden maar Agenda gaat zeer gemist worden.
agenda_amadeus

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!