Seminar en gedachten uitwisseling met de fokleider Lars Gehrmann

Geplaatst door on 30 december 2014

Op 17 Januari aanvang 14.30 uur in Leverkusen

vielseitigkeit-lars-2Bij het begin van het nieuwe jaar en daarmee ook van het nieuwe fokseizoen, nodigt de Trakehner Afdeling Rheinland, waar ook Nederland en België toe behoren, al haar leden en vrienden van het Trakehner Paard, uit voor een bezoek aan de manege van RV Bayer Leverkusen aan de Otto-Bayer Straße 1 te 51061 Köln.

Aan het begin van het Seminar stellen Lars Gehrmann en het team van Rheinlandse bestuursleden enige jonge-, fok-, en sportpaarden in de rijbaan voor. De paarden worden, afhankelijk van leeftijd en opleidingsniveau , onder het zadel, over een sprong, aan de hand of vrij lopend voorgesteld, en vervolgens wordt hun exterieur, hun afstamming en eventuele aanwezige nafok besproken.
Mogelijkheden aangaande een toegespitste planning voor de fokkerij worden gezamenlijk besproken, en dienen als basis voor de aansluitende algemene discussie en vragenronde in de kantine.
sportpferdeZüchten
Fokkers, die hun paarden graag op deze dag zouden willen voorstellen worden daartoe van harte uitgenodigd! We willen wel graag, om organisatorische redenen, zo snel mogelijk per mail aanmeldingen en verdere informatie ontvangen (zucht2015@trakehner-rheinland.de) of aan Toon van Osch (degarst-trakehners@planet.nl).
Omdat we graag een breed spectrum van de paardensport willen laten zien, zouden we graag zien dat zowel jongere als oudere fokmerries (eventueel met nakomelingen), hengsten als sportpaarden worden aangemeld.
Bij de sportpaarden moet wel een directe link naar de fokkerij te maken zijn. Dat betekent bijvoorbeeld merries in de sport , die serieus op afzienbare tijd de fokkerij in gaan, of paarden waarvan de moeder tegelijkertijd kan worden voorgesteld, of via afstamming, eigen prestaties of foto/video materiaal kan worden gepresenteerd.

Bij te veel aanmeldingen zal het team Rheinland beslissen welke paarden kunnen komen, om een zo breed mogelijk aanbod te hebben.

Deze bijeenkomst is voor alle leden van het Fokgebied Rheinland, Nederland en België gratis toegankelijk.
Om een zo goed mogelijk verloop te kunnen realiseren vragen we iedereen die wil komen om dit vóór 10-01-2015 per mail, met opgave van ALLE namen van de personen die mee willen komen, te laten weten op zucht2015@trakehner-rheinland.de of aan Toon van Osch (degarst-trakehners@planet.nl). Voor eten en drinken wordt gezorgd!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!