Wilhem-Josef Dahmen overleden

Geplaatst door on 12 februari 2015

dahmen_15Pas nu hebben wij, op verzoek van hemzelf, van de familie vernomen dat op 29 Januari 2015 onze Oud Voorzitter van Zuchtbezirk Rheinland , Wilhem-Josef Dahmen, op de leeftijd van 63 Jaar is overleden. Hij is in stilte in familiaire kring begraven.
Hij was zijn leven lang, al vanuit zijn ouderlijk huis, met het Trakehner paard, zowel als ruiter en als fokker nauw verbonden.

De hengst Bardolino v. Itaxerxes uit Borkum v. Tiparillo stamt uit zijn fokkerij.
De Staatspremie – en premiemerrie Lantana v. Tycoon is eveneens een bekend Horse_Bardolinoproduct van de familie Dahmen; zij is de moeder van de kampioenshengst Le Rouge en van de goedgekeurde Latin King. De Staatspremie en premiemerrie Louise v: Suchard was kampioene van het Rheinland en afdelingskampioene bij de grote Eliteshow in Aken.
De Staatspremie en premiemerrie Lena v: Couleur-Fürst was deelneemster in de kampioensring in Neumünster.
De Trakehner paarden van de familie Dahmen nemen ook deel aan het werk in de manege, waar vele kinderen tijdens hun vakanties kennis hebben gemaakt met het Trakehner paard, vele Trakehner paarden hebben via deze vakanties hun weg gevonden naar nieuwe eigenaren.

Als reserve gedelegeerde was Wilhem-Josef Dahmen vanaf 1988 tot 1994 actief, tot hij 1994 tweede vicevoorzitter werd onder de toenmalige voorzitter Hagen Willems. Vanaf 1997 oefende hij dezelfde positie uit onder voorzitster Franziska von Kintzel, en daarna werd hij in het jaar 2000 gekozen tot eerste vice voorzitter onder Ulrich Greving, die hij in het jaar 2006 als voorzitter opvolgde. wj_624Al die jaren was hij tevens actief in de commissie die jaarlijks de veulens en merries beoordeelt.
Het ambt van voorzitter oefende hij met veel inzet en engagement uit tot eind 2012, toen hij besloot vanwege zijn gezondheid als voorzitter af te treden en zijn bestuursfuncties te beëindigen. Voor Nederland heeft hij er voor gezorgd dat ook onze in Nederland geboren premiewaardige merries de staatspremie kunnen krijgen. Hij was de grote promotor van een vriendschappelijker omgang met de leden, en van het jaarlijkse Gänse-essen, waarbij ieder jaar vele prijzen in de loterij te winnen zijn, maar waar vooral ieder jaar dik 150 Trakehner vrienden samen komen.

Wilhelm-Josef Dahmen zal ons in herinnering blijven als een grote vriend van het Trakehner paard. Hij heeft deze liefde en passie doorgegeven aan zijn dochter Maris, en aldus zal de Tannenhof in de Eifel ook in de toekomst met onze Trakehners verbonden blijven.

Liessel, 12-02-2015

A.T.H.M. van Osch
Voorzitter TCN
Vice voorzitter Zuchtbezirk Rheinland.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!