Fokkerijseminar & TCN Jaarvergadering

Geplaatst door on 16 april 2015

waterbergTCN gaat weer zijn jaarlijkse ledenvergadering houden! En gewoonte getrouw wordt deze vergadering gecombineerd met een activiteit. Dit jaar gaat dat een fokkerijseminar zijn.  Op 1 mei aanstaande komen we allemaal samen  bij het Arnhems Hippisch Centrum en restaurant de Waterberg aan de  Schelmseweg 97 in  6816 SJ  Arnhem. Om 16:00 uur willen we starten met een informatief en bovendien leerzaam programma. Voor de seminar heeft Dr. Hans-Peter Karp zijn  medewerking toegezegd.

karp_drDr. Karp is vicevoorzitter van de Afdeling Westfalen van het Trakehner Stamboek, maar bovenal is hij al vele jaren lid van de hengstenkeuringscommissie van het Trakehner Stamboek en een zeer gewaardeerd jurylid op vele paardensportwedstrijden en verrichtingskeuringen. Hij heeft zijn sporen verdiend, niet alleen in voornoemde functies, maar eveneens bij vele binnen- en buitenlandse reizen en stamboeken waar hij keuringen en lezingen verzorgde. Daarnaast is hij een van de top experts van Europa op het gebied van paardenvoeding en is hij als directeur van derbylogoPaardenvoerspecialist DERBY eveneens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van paardenvoer producten.  Er zijn al enkele specialistische boeken over paardenvoeding  van zijn hand verschenen. Dr. Karp is eveneens fokker van Trakehner paarden, zijn fokproducten zijn succesvol in de wedstrijdsport.

Dr. Karp zal een aantal paarden, die onze leden mee naar de bijeenkomst kunnen brengen, in de baan bespreken, en de eigenschappen toelichten, waarbij ook aandacht is voor de verscheidenheid binnen het Trakehner Ras. Indien gewenst kunnen de eigenaren ook advies krijgen voor de verdere ontwikkeling of voor een gerichte hengstenkeuze. Paarden kunnen aan de hand, eventueel als familie of onder het zadel worden getoond.
Voor de organisatie is het van belang dat we vroegtijdig weten wie er met welke paarden aan mee willen doen. Daartoe kunnen de paarden worden aangemeld via een formulier wat hier te downloaden is.

eetcaf2Voor vragen of overleg/advies kan men contact opnemen met Toon van Osch via mail: degarst-trakehners@planet.nl  of telefonisch 06-5373 2636.
We denken met dit programma onderdeel ongeveer 1,5 à 2 uur bezig te zijn, waarna er in de baan of in de foyer nog gelegenheid is om vragen te stellen of met Dr. Karp in discussie te gaan. Daarbij kunnen ook thema’s over voeding of andere Trakehner zaken aan de orde komen. Wij zullen gedurende de bijeenkomst voor de vertaling Nederlands/Duits en omgekeerd zorg dragen waar nodig/gewenst!
Na afloop zullen wij onze jaarvergadering houden. pdf-iconDe notulen voor deze vergadering kunt u hier downloaden.

hand_writingIn verband met het reserveren van het eten vragen wij u zich op te geven voor uw komst naar de presentatie en jaarvergadering. Dit kan bij familie Molendijk tel: 0186-604373 fax: 0186-600300 of mail naar secretaris-tcn@planet.nl
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!