Veilingtopper

Geplaatst door on 27 april 2015

Ulyesses-la-Haya-Catalogus
Voor de tweede keer is er een Excellent Dressage Horse Sales gehouden op de terreinen van Horse Academy van Familie Bartels. De veilingtopper was een Gribaldi nakomeling. Ulysses la Haya is een KWPN-er, zijn moeder is een Ulft x Farn merrie. De 14 jarige ruin loopt met Laurens van Lieren op het hoogste niveau dressuur. Laurens reed de ruin zelf voor op de veiling.  De prijs schoot al vrij snel naar de €300.000 toen werd duidelijk dat er twee partijen waren met serieuze interesse in de zwartbruine. Een bieder vanuit de VS bood telefonisch op tegen een andere bieder in de zaal. De veilingstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaanse bieder die vooralsnog anoniem wenst te blijven. Na het afhameren nam van Lieren zijn cap af en ontving een groot applaus van het publiek. Laurens vertelde na de veiling aan een journalist van de Paarden krant : “Het is een onderdeel van mijn werk, daar ben ik me van bewust, maar het rijden op deze veiling met Ulysses gaf me een heel dubbel gevoel. Ik heb naast de successen die we samen hebben bereikt, vooral heel fijn gewerkt met dit paard; zijn verkoop gaat mij dan ook niet in de koude kleren zitten. Echter ben ik bekend met de koper en kan ik niets anders zeggen dan dat Ulysses op een erg mooie plaats terecht komt, bij heel aardige mensen.” Lachend voegt hij eraan toe: “Dat ik weet dat hij goed terecht komt, maakt het accepteren toch makkelijker”.
Ulysses werd door de veilingmeester aangekondigd als ‘een ticket voor Rio’   we hopen hem daar of op een andere mooie wedstrijd terug te zien.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!