TCN Ledenvergadering niet alleen gezellig ook heel leerzaam

Geplaatst door on 6 mei 2015

publiek2015_0010
karp_0109TCN vergaderingen zijn nooit van die stoffige saaie avonden, zoals vergaderingen kunnen zijn, ten eerste omdat we dat zelf niet saai en stoffig zijn, ten tweede omdat de vergadering altijd wordt gecombineerd met een uitje, een seminar, een lezing of een bezoek aan een ruiter of een stal. Dit jaar was er gekozen voor een lezing over het fokken van sport-Trakehers. Er waren een aantal paarden aanwezig en aan de hand van deze, zeer verschillende, paarden werd uitgelegd waar de aandachtspunten lagen en wat wellicht een passende keuze zou zijn. We waren allemaal naar de Waterberg getogen in Arnhem waar we gebruik konden maken van een binnenbak(je) zodat we de paarden aan de hand, onder de man of los in de baan konden bekijken. Dr. Hans Peter Karp, een ervaren lid van onder andere de hengstenkeuringscommissie, was uitgenodigd om zijn licht te laten schijnen over een aantal paarden.
merrieI_0008
Eerst waren er twee merries van de familie Griffioen die de baan betraden. Matris Vota Mare (v: Connery) & Matris Vota Muze (v: EH.Partout) De kapitale vossen hebben al wat veulens gehad. Ook dit jaar gaan ze weer ingezet worden voor de fokkerij.
merrieII_0027
Na een bespreking van de merries werd de hengstkeuze besproken, Sir Sansibar, de Sieger van de laatste keuring kwam als match naar voren. Dat is maar goed ook want 1 van de merries is al gedekt door deze fraaie donkerbruine.
heldiena_0049
Vervolgens reed Lieke Stamsnijder haar Karolinger dochter DH’s Heldiena voor ons voor. De baan was een beetje krap maar toch kregen we een goede indruk van deze nog jonge merrie. Haar volbloedgenen die ze via haar moederlijn voert zijn goed herkenbaar in de merrie. Lieke is er nog niet helemaal uit, verder gaan in de sport of haar nu al een keer een veulen laten krijgen. Misschien met Herbstkönig of misschien ook wel Sir Sansibar? De beslissing is nog niet genomen.
bbinti_0068
tcn-toon_0111Toon had Baila’s Binti meegebracht. Een product van zijn hengst Ice Age uit de Lehndorff’s merrie van TCN’s penningmeester Marian Timmer. Als veulen is Binti naar de stallen van Toon gegaan en inmiddels is de bruine uitgegroeid tot een jongedame. Het is een mooi correct jonge merrie die zich goed liet zien aan de hand van groom Thomas. Dr. Karp dacht aan een combinatie met bijvoorbeeld All Inclusive maar Toon wilde ook weten of Honore de Soir of wellicht Blue Hors Hertug een passende combinatie zou zijn. Welke hengst het gaat worden was nog niet bekend maar dat Binti iets moois gaat doen in de fokkerij is vrijwel zeker.
Dan waren er nog twee paarden van de stoeterij van onze voorzitter mee. Biotop dochter Harare en haar All Inclusive dochter Hishiko betraden samen de baan.
harare2015_0087
Harare een bewezen fokmerrie heeft al heel wat nakomelingen gebracht. Dit jaar staat Toon nog in dubio een andere baas voor haar of toch nog een keer een veulen op de Garst. De merrie is goed gezond en een heel makkelijke fokmerrie dus mogelijkheden ten over!
Haar zwarte dochter Hishiko is inmiddels al onder het zadel. Ze is wat heet om te rijden. Daarom is het idee wellicht ook deze merrie eerst een veulen, van een hengst die deze hitte wat kan dempen, of toch door in de sport.
hishiko_0105
Dr.Karp vond dat de dochter een verbetering was op de moeder wat betekent dat als hengstkeuze voor Harare een Gribaldi zoon zeker een passende combinatie zou zijn. Voor de dochter werd gedacht aan een hengst met veel Trakeher type en een rustig karakter. de naam Hohenstein zou mooi passen op het papier wat het kind van Hishiko gaat krijgen.

Na deze zeer leerzame lezing werden we allemaal uitgenodigd inde gezellige kantine/eetcafé van de Waterberg.
tcnvergadering2015_0117
Vlot werden de activiteiten, evenementen en gebeurtenissen van het afgelopen doorgenomen. De notulen en de begroting werden vlot en zonder weerwoord geaccepteerd en alle cijfers over Nederlandse paarden op buitenlandse keuringen was weer indrukwekkend. We zijn in nederland heel erg goed bezig met de Trakehner fokkerij! Natuurlijk werd er even stil gestaan bij de verliezen van 2014, de hengst Kasparow is niet meer maar ook de vorige voorzitter van het fokgebied waar Nederland onder valt, herr Dahmen, is ons in 2014 ontvallen. Tijdens de rondvraag werd gemeld dat er nog ruimte is om je op te geven voor de aankomende clinic van Johan Rockxs. Schroom niet en kom mee doen! Het is echt erg leuk!
Verder ging het weer met de vergadering. Er waren geen ingestuurde brieven of andere stukken maar er komt wellicht wel een verrijking aan ons TCN bestuur. Lineke Bakker is voorgesteld om wellicht de taak van penningmeester op te gaan nemen. Op een aankomende bestuursvergadering zal daar nog over beslist worden. Alle activiteiten voor 2015 werden kort doorgenomen, alles details kunt u vinden in de agenda hier op de site.
Toen was het tijd voor dankwoorden. Dank voor Ad & Yvonne Molendijk voor hun inzet en de ongelofelijke hoeveelheid werkzaamheden die zij altijd weer verzetten. Dank voor Arja voor haar inzet voor de website en de TCN Facebookpagina. Rob kreeg prachtige bloemen omdat we altijd terecht kunnen op zijn bedrijf, Manege Groenewoude in Woudenberg. En Toon zijn vrouw Elly kreeg ook bloemen omdat wij Toon altijd mogen lenen.

fokkervanhetjaar2015_0130
Bloemen waren ook voor de winnaar van het beeldje wat hoort bij de titel  TCN Fokker van het jaar! Familie Hoffman heeft uit hun geweldige Hohenstein dochter Interesse een heerlijke Milenium zoon gefokt. Als veulen heette hij nog Ivar maar op de hengstenkeuring afgelopen jaar kwamen we hem weer tegen nu als Ivanhoe! Vanwege het feit dat de hengst niet alleen mee mocht doen aan de keuring maar die keuring verliet als goedgekeurde hengst is besloten om de familie Hofman de fokker van het jaar te maken! Gefeliciteerd!
trakehnervanhetjaar2015_0141
Felicitaties ook voor Dr. Wilfried van Rossum hij kreeg voor zijn hengst Zauberlord het prachtige Doruto-beeld een jaar mee naar huis! Door zijn vastberadenheid en inzet is de jonge zwarte Lord Luciano zoon niet alleen dekhengst geworden maar ook zeer succesvol in de sport. Al 2 x mocht hij naar het Bundeschampionat en uit zijn eerste jaargang veulens blijkt dat hij een absolute aanwinst is voor de genenpoel! De allerbeste veulens van Rheinland 2014 waren Zauberlord kinderen. Erg zonde dus dat de hengst nu verder zal gaan in de sport en niet in de fokkerij maar er wordt nog steeds gelobbyd om de hengst toch voor de fokkerij te behouden! Dr. van Rossum gefelicteerd met niet alleen de hengst maar ook met de titel Trakehner van het jaar 2014!

Tijdens de afsluitende vragenronde werd geopperd of het wellicht mogelijk was om nieuwe potentiele TCN leden een welkomstgeschenk te kunnen geven. Het huidige bestuur heeft echter de handen vol waardoor er een idee ontstond om wat ondersteuning voor het bestuur te vinden om dit soort nieuwe ideeën vorm te geven en het bestuur niet nog meer te belasten. De vergadering was vlot en gezellig, het eten war prima verzorgd en smakelijk. Eigenlijk heel jammer dat er maar 1 x per jaar een jaarvergadering is!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!