Stamboekopname merries 2015 begonnen

Geplaatst door on 12 mei 2015

MilleGrazie-004-SWiecha
Met een heel sterk en groot veld aan jonge merries die werden aangeboden voor stamboekopname op Gestüt Tasdorf in Schleswig Holstein is het keuringsseizoen voor de Trakehners begonnen. De absolute winnares van de dag was Mille Grazie, de volle zus van de overal bejubelde hengst Millenium. De Easy Game dochter uit Pr.St.Merle won de keuring met 58.5 punten. Die prachtige score  kwam onder andere tot stand door een 9.5 voor draf en een 9 als totaalcijfer. Omdat de kwaliteit van de merries zo hoog was konden er twee reservekampioenen aangewezen.
TanzmelodieRes-9-SWiecha

Tanzmelodie is een Herbstkönig dochter uit een Grafenstolz merrie. Ze is gefokt door en in eigendom van Panker. Als tweede reservekampioene werd Knightley, aangewezen, ze is een All Inclusive uit de geweldige St.Pr.Pr.u.E.St. Kosima XIX van Ivernel.
KnightleyRes-2-SWiecha
Van de 30 voorgestelde driejarigen verlieten er 17 de ring met de aanwijzing voor een premie. Eén van die merries heeft een licht oranje kleurtje, Pure Freude    is de eerste dochter van de bij ons bekende Goldschmidt dochter Praise Me van Shapiro.
PureFreudePrmie-2-SWiecha
IntarsiaPrmiebestSpring-5-SWiechaDe best springende merrie was Intarsia → (v. Ovaro x Pr.St. Imperia VI v. Mago xx). Intarsia is gefokt door Rainer Kasch, hij had nog twee merries van dezelfde vader mee, met zijn drie merries die allemaal voor een premie in aanmerking kwamen, was hij de meest succesvolle fokker van de dag.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder
IsuraSiegerstute-1-SWiechaNaast de vele driejarigen waren er ook 19 vierjarigen voor stamboekopname. De Editorial x Caprimond vosmerrie ← Isura kwam daar als beste uit de bus.

 

 

Ze wordt gevolgd door Calispera ↓ (v. Fly Society xx X Pr.St. Coco Chanel v. Manrico) die ook de titel kreeg voor de beste halfbloedmerrie. In totaal 9 vierjarige merries waren premiewaardig.
CalisperaRes-besteHalbbl-5-SWiecha

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!