Misschien wel 4 premiemerries erbij!

Geplaatst door on 3 juni 2015

SONY DSC
SONY DSCIn Wickrath is de centrale stamboekopnamedag voor jonge merries van het Rheinland geweest. Daar waren een aantal Nederlandse merries bij aanwezig. We hebben op het moment geen volledige startlijst dus als we in dit artikel een paard overslaan dan horen we dat graag en zullen we dit bericht meteen aanpassen!

Familie Griffioen had twee merries klaar laten maken voor de keuring door Gerard Geling. Dat heeft hij geweldig gedaan want beide merries zijn als premiewaardig merrie weer mee naar huis gegaan!
SONY DSC
Matris Vota’s Mettet is een Kentucky dochter uit de Partout merrie van de Familie Griffioen. Als veulen had ze al mooie punten behaald op de TCN stamboekdag en in Wickrath kreeg ze ook weer de handen op elkaar en werd ze premiewaardig. Als zij dit najaar het goed doet op het verrichtingsonderzoek kan ze ook echt de titel Premie merrie gaan dragen.
SONY DSC
Ook de fraaie donkerbruine Matris Vota’s Montjuic mag zich premie-anwärter noemen. Ook zij zal in het najaar het verrichtingsonderzoek doen en als ze dat goed doet gaat ze daarna als Pr.St.Matris Vota’s Montjuic door het leven. Ook deze bruine is een Kentucky dochter maar dan uit een Connery moeder.

De beide dames mogen heel even vakantie vieren en deden dat vol overgave bij thuiskomst.
SONY DSC

hailey-654Naast deze Nederlandse paarden was ook Dandelion Hailey naar  Wickrath gebracht om een gooi te doen naar een premie. Omdat zij al iets ouder is, ze werd in 2004 geboren, en wat sport gedaan heeft is ook zij premiewaardig verklaard. Pr.St.Dandelion Hailey is een Sevillano xx dochter uit de beroemde Mackensen merrie Havana uit de fokkerij van de Berkenhoeve. Hailey woont in Drenthe bij Stoeterij Welfare.

Niet in Wickrath dit jaar maar wel ook gepromoveerd naar de titel Premiemerrie is de 5 jarige Frühlingsflocke van Goldschmidt uit een Gribaldi moeder. Zij was al eerder in Wickrath en doet het nu ook heel goed in de sport (M1 met winstpunten). Daarmee heeft  zij  haar premie verdiend! Ook Fame, want zo heet ze thuis, heel hartelijk gefeliciteerd!

fame-287

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!